SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cesaret tüm silahlardan üstündür

Cesaret tüm silahlardan üstündür

04 Haziran 2017 Pazar - 10:40








Ovidius der ki, “Cesaret tüm silahlardan üstündür.” Cesaretli insanların neler yapmaya muktedir olduklarını bir düşününüz. Önce, tarihte cesaretleriyle büyük başarılar elde etmiş kahramanları düşününüz ve ardından da çevrenizde, önemli işlere imza atmış olanların cesaretli girişimleriyle nasıl başarılı olduklarına bakınız.   

Bilimsel olarak kanıtlanmıştır ki; insanı en fazla ileriye götüren,yükselten,başarıya ulaştıran sihirli anahtar cesarettir. İnsanın amaçlarına ulaşması ve bir şeyler yapabilmesi için benliğinde manevi bir gücün olmsı ve bir kıvılcımın çakması gerekir.

Cesaretten yoksun bir ruh sönüktür, insana ileri atılma gücü vermez. Hayatın evrelerini yaşayan insan, önüne çıkan zorlukları yenmek ve kendini daha ileri bir noktaya yöneltmek için önce silahların en güçlüsü olan cesarete sahip olmalıdır. İnsan her türlü imkana sahip olsa dahi, cesarete sahip değilse, gelişmeye ve ilerlemeye açık değildir. Böyle olduğunda insan silik bir düzeni içinde debelenip durur.

Lütfen tarihe bir bakınız... Birer  cesaret sembolü olan kahramanları, hiçbir maddi gücün alt edemediği, başarılarını engelleyemediği görülür. Ki; cesaretli olmak, insanın kendi kendini saymasının, değerlendirmesinin ve de kendine inanmasının bir ifadesidir. Zira güçlükleri yenmenin, yükselmenin ve varlığını üstün kılmanın sırrı cesarette saklıdır...

Gelişmenin, yükselmenin, kalkınmanın, saygın bir konuma gelebilmenin sırrı cesarettir. Cesur ve doğru kararlar alıp, cesurca davranmak, insanı saygın yapar. Bugün Türkiye, bölgesinde ve dünyada adından söz edilen bir ülke konumuna gelmiş ise, bunun nedeni doğru, inanılır ve güvenilir bir yol izlemede cesur davranmasıdır. Kabul edelim, etmeyelim bu açık bir gerçektir...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap