SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çelişkili insan profili

Çelişkili insan profili

25 Mayıs 2016 Çarşamba - 10:30








Sokakta bir gezin bakın şaşacaksınız. Hani Pazartesi köşe yazımda dedim ya “Takılmadan, ön yargılı olmadan konulara bakmak gerek” diye. Sokakları krolar, lümpenler işgal etmiş artık insan gibi sokaklardan geçip alışverişe dahi gidemez olduk. Oğlanlarımız saçlar kuaförde yaptırılmış, önden kaküllü, gözün biri var biri yok, cepte beş para da yok. Sorarsan, “köyden şehre nasıl geldi?” cevabı ise basit “Ana’dan veya baba’dan zorla para aldı”. Yanında kız süslü püslü, oğlan sakallı, pantolon yırtık oldu. Eee... Oğlan kıza mayışacağı yerde, zamane ters döndü, kız oğlan oldu. Hanım kızlar kusura kalmasınlar ama, onlarda da kişilik beş paralık oldu. Oğlan ona hırlar gibi konuşur, kız ise hoşlanır, zevkinden güler oldu. “Ne yaparsınız... ya oğlan onu terk ederse” Yandı gülü keten helva. İşte zamanenin gençleri ve çelişkileri. Lâfa aramızda, Vallahi bizim zamanımızın kız arkadaşlarımız olsa sizi bir de si....tir eder, bir daha da yüzüne bakmaz. Neden böyle? Dersen “Dağdan indim şehire,

Tanrım beni kayıra”. İnanmazsanız uzun sokak denilen tunele bir girin bakın etrafa, ama dedik ya, gözünüzü ve mantığınız kapatmadan. Çelişki... çelişki. Çelişki bir tarafta değil ki. Beride bizim bir siyasi partimiz ve ağaları bakarsınız halk’tan yana olduklarını ilan-ı aşk ederler fakat halk’a ters düşerler. Halkın hiçbir değeri onları ilgilendirmez, ne inancı ne yaşantısı ne de örf ve adetleri. “Halktan yana(!) ama halktan kopuk”. Onun için döner döner aynı yerde sayarlar. Duruşu, düşüncesi, yaşantısı dahi çelişki... çelişki. “Faşizm” en büyük korkuları, her şeye razı olurlar fakat Faşizm’i ise asla kabullenmezler. Ama oylar yetmeyince genel kurmay’a döner iktidar için “Darbeden medet umarlar”. Çelişki değil de nedir bu? Beri tarafa atlayın, orada da çelişki. “Mütedeyyyin”dir ya, güya çevresinden tepki yememek için(!) başını örtecek... mecburiyetten, inançtan olsa “Baş üzre”. Rahmetli anam derdi: “Bizim gelin bizden kaçar başını örter kıçını açar”.

Dedik ya, kızmak yok, bakın çevrenize görün gerçekleri ama gözleriniz açın, önyargısız, şartlanmadan. Araplarımız geliyor ya. Çarşı pazarımız “Allah bereket versin, hoş gelmişler” bir şikâyet yok, yanlış anlamayın. Hani siyah çarşaflarını giymişler baştan ayağa kadar. Tamam bana ne, beni de kimsenin kıyafeti ilgilendirmiyor. Malum tesettür ise “Amenna”, çelişkiden bahsediyorum ya. Çarşaftan sadece göz gözüküyor ona geleceğim. Oysa ben elhamdülillah Kuran’ı çok iyi okuyup araştırırım. Kuran’da sadece göz açılır diye bir tahdit yok. “Çene altından saçlar gözükmeyecek şekilde tahditi var”.

Pekii... gelelim çarşaflı hanımın tesettür formatına... Gözlerde takma kirpikler, rimel ise en az yedi kat, bakışlar ise son derece alımlı, onlara sorsanız örtü, güya islâm’a riayet. Güya çarşaf var.. olsun bana ne, beni ilgilendirmez de..ben sadece çelişkiden bahsetmek istiyorum... çelişki. Tesettürün ana gayesi ne? Hanımı, erkeğin isterik bakışlarından azade tutmak değil mi? O tarz gözler zaten zampare takımına yeter de artar bile. “Sana ne” diyeceksiniz ya, El-alemin mini eteği ile çarşafı benim hiç derdim değil, de ben sadece çelişkilerden bahsettim o kadar. Esas olan ne biliyor musunuz? Neye inanıyorsan onun çizgisini adam gibi kuralları bil, deforme etmeden kimden tarafa isen ona uygun hareket et. Milleti de rahatsız edip enayi yerine koymaya kalkma.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap