SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bir demet nasihat

Bir demet nasihat

10 Temmuz 2016 Pazar - 10:37








Gerçekten de insanın garip bir tabiatı vardır. Bazen kendi bildiğinin doğru olduğuna, yaptığının mükemmel olduğuna körü körüne inanır. Bazen de hata ve kusurlarını bildiği halde, üstünlükten dem vurur. Vaka siz ne kadar onu uyarmaya; yanlışlarını, kusurlarını, hatalarını göstermeye çabalarsanız çabalayın o, bu tutumundan vazgeçmez. Değerli okuyucularımız; şöyle bir çarşı-pazarı dolanmaya kalksanız, satıcıların avazı çıktığı kadar mallarını övmeye çalıştıklarını görürsünüz ki; buna hemen her yerde rastlayabilirsiniz. Herkes kendi malının üstünlüğüne ve kalitesine inandırmaya çalışır sizi. Gerçekte herkes kendi malının gerçek değerini bilir lakin satıcılığın özelliklerindendir bu.

Ancak bu doğru ve ideal bir tutum ve davranış değildir. Günümüz dünyasında malın iyisini seçebilmek için elbette ki sağlam bir sezgiye ve akla sahip olmamız gerekir. İnsanların bu yolda olgunlaşmaları, hiç şüphe yok ki eğitimle olur. Ancak eğitimin, bu gibi konuları ortadan kaldırdığı ya da kaldıracağı sonucuna kesin kez karar veremediğimizi de söylemek durumundayız. Çünkü eğitimli insanlar; çoğu zaman aldıkları eğitim doğrultusunda hareket etmek bir yana; tam tersi, gözle görülen gerçekleri saptırmada çok mahir oluyorlar. Gerçekleri saptırmak, görmezden gelmek, insanı toplumun gözünde yalancı durumuna düşürür. Onlar bol keseden yalan söylemeye, yapılan güzel hizmetleri karalamaya dursunlar, çevrelerindekilerin kendilerine kıs kıs güldüğünün farkında dahi değillerdir. Bir toplumda yaşayan insanlar, böylelerinin hiçbir yalanına, saptırmasına inanmasa da, çoğu kez bunu yüzüne vurmaz ve inanmış görünürler. “İleri gitmenin başlıca sırrı nedir?” diye sorulduğunda, “Yapılanı yeterli bulmamak” şeklinde karşılık vermek, elbetteki birtakım anlamları içine alır. Bir iş bitirince diğerine başlamak, elimizdeki imkanları geliştirmek, refah ve huzur yollarını araştırmak, bizim için tek amaç olmalıdır. Yoksa sokaklara dökülüp, etrafı yakıp yıkarak, yapılan ve yapılacak projelere karşı çıkmak, onları çeşitli yollarla engellemeye çalışmak, milletseverlik, ülkeseverlik değildir. Bunun adı millet ve ülke düşmanlığıdır... Hayırlı bayramlarınız olsun efendim...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap