SON DAKİKA



Haber > Gündem > Beklenen oldu

Beklenen oldu

20 Eylül 2017 Çarşamba - 08:55








■ İşte bu be! Sonunda resmi bir ağızdan açıklama yapıldı. Avni Aker anılarının yaşatılması için stadın bir bölümünün bırakılacağını söyledi Vali Yücel Yavuz. Böylelikle TOKİ kabusundan kurtulmuş oldu Avni Aker. Öyle zannediyorum ki, kalan alan da meydan olarak bırakılacak.

■ Olması gereken buydu. Trabzonluların beklentisi bu doğrultudaydı. Kim alınan kararın altına imza atmışsa, hepsine teşekkür ediyoruz.

■ Trabzon için Avni Aker’in olduğu alan önemli bir proje olacaktır. Temennimiz insanların güzel bir yaşama alanına kavuşmasıdır.

■ Ve en önemlisi şehrin ve vatandaşların nefes alacak olduğu alan bu konudaki ihtiyaca cevap verecektir.

VAR MI SOYLU GİBİSİ?

■Nasıl algı yaratılmaya çalışılıyor? Neymiş; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesine saldırı yapanlarla resim çektirmiş.

■ Vay efendim o resme sen nasıl girersin. Bundan dolayı vurun abalıya misali Bakan Soylu’ya bel altı vurulmaya çalışılıyor. Her zaman yazdım, şimdi yine yazıyorum.


■ Türkiye Cumhuriyeti’nin siyasi tarihine bir bakıverin. Bakan Süleyman Soylu gibi İçişleri Bakanlığı yapan bir tane başka bakan görebilir misiniz? Halkın içerisinde olduğu için herkesle resim çektirebilir. Kim çektirmiyor ki?

■ Soylu’yu eleştirmek için buradan malzeme çıkarmaya çalışanlar boş yere havanda su dövüyorlar. Bu malzeme kendilerine bir şey katmaz.

ACABA KUMPAS MI?

■ Ne yapmış Bakan Soylu? Neden çekilen bir fotoğraftan sonra bu kadar kızılca kıyamet kopartılmak isteniyor? Öyle ya vardır bunun bir asbab-ı mucizesi. Bu benim fikrim, acaba işin ucunda bir kumpas mı var? Belki hatırlamayan olabilir. Bakın Bakan Soylu’nun ne yaptığını ben sizlere anlatayım.

■ Bakan Süleyman Soylu, İçişleri Bakanı olduktan sonra kamuoyuna şu mesajı vermişti: “Bundan böyle haftanın birkaç gününü Güneydoğu’da geçireceğim. Bir ayağım bu bölgede olup buradaki vatandaşlarımla buluşacağım.” Peki Soylu buluştu mu? Evet, buluştu. O bölgede yaşayan insanların sevgisine mazhar oldu mu? Evet, oldu. O bölgede yaşayan vatandaşlarla devleti buluşturdu mu? Evet, buluşturdu. Buralardan yola çıkıp, Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesiyle Soylu’nun Güneydoğu halkıyla yaşadıklarını örtüştürsek... Evet örtüştürsek, ne görüp nasıl bir analiz yaparız? Siz belki söyleyemezsiniz ama ben söyleyeyim.

■ Güneydoğu halkından büyük teveccühü gören Süleyman Soylu’nun, bu karşılığını kırmak için böyle bir kumpas yapılamaz mı? Bal gibi yapılır! Ne yalan söyleyeyim bana bu olay biraz böyle geliyor.

DERT Mİ NE?

■ Bakan Soylu’nun Güneydoğu halkıyla buluşmasının ortaya çıkardığı sonuçları sizlerle rakamsal olarak paylaşmak istiyorum. İşin bir kumpas olduğu yargısına nereden vardığımı daha iyi anlayasınız diye...

■ 2015 genel seçimleri ve referandumda oy verileri şöyle: Van: Genel Seçim: 145.940. 2017- Referandum: 200.089 Diyarbakır: Genel Seçim: 174.396 – Referandum: 259.686 Hakkari: Genel Seçim: 17.520- Referandum: 42.449 Şırnak: Genel Seçim: 24.343 – Referandum: 60.750 Mardin: Genel Seçim: 109.756- Referandum: 153.475 Tunceli: Genel Seçim: 5.905 – Referandum: 9.978 Bitlis: Genel Seçim: 67.372 – Referandum: 90.628 Ağrı: Genel Seçim: 58.591 – Referandum: 89.850 Böyle devam ediyor... Rakamlar her şeyi açık ve seçik anlatmıyor mu? Yani Süleyman Soylu bakan olduktan sonra Güneydoğu’ya yaptığı ziyaretler sonrası AK Parti’nin oy oranındaki yükselişi sizlere aktarmaya çalıştım.


■ Dert mi ne? Süleyman Soylu’yla, Güneydoğu’da AK Parti’nin yakaladığı yükselişe nasıl kırarız! Kitabın ortasından yazarsak dert işte bu.

■ Varın gerisini sizler düşünün.

BİRİSİ ANLATSIN

■ Hadi cahil cühelayı anlarım. Hadi normal sıradan vatandaşı da anlarım. Ama siyasetçileri anlamakta zorluk çekiyorum. Allah aşkına siyasetçilere ne oluyor?

■ Katıldıkları cenazelerde resim çektirip, sosyal medya hesaplarından paylaşmalarını bir türlü anlamlandıramıyorum.

■ Ne olur bunu bana birileri anlatsın. Sahi cenazelerden resim paylaşmalarının amacı nedir? İşte ben de buradayım mı demek istiyorlar?

■ Orada olup resim çektirip paylaşsanız size ne artısı oluyor? Ayıp ya ayıp!


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap