SON DAKİKA



Haber > Olaylar ve Yaşananlar > Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2024

Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2024

13 Mayıs 2024 Pazartesi - 08:06




Olaylar ve Yaşananlar | 13.05.2024





BAŞKAN KAYA NE YAPSIN?

31 Mart yerel seçimler sonrası belediyelerde yaşanan israf borç ve vurdumduymaz anlayış gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Borçsuz belediye yok. Öylesine ağır borçlar ve şişirme kadrolar var ki belediye başkanları borç mu ödesin yoksa personelin maaşını mı ödesin belli değil. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da bu süreçte ne yapacağını şaşırmış belediye başkanlarından. “31 Mart’tan bu yana geçen süreçte hesaplar kitaplar birbirine uymuyor. Belediye her ay 60 milyon TL bulmak zorunda. İller Bankasından gelen para maaşların yarısını bile karşılamıyor. Her birim şişirme kadro dolu. Sadece özel kalem müdürlüğünde 40 personel var” diyen başkan Kaya, şöyle devam etti: “Her çalışan kendi rahatını hesaplıyor, en ufak iş değişikliğinde telefonlar kilitleniyor. Ortahisar Belediyesini bu anlayıştan kurtaracağız, herkes işini bilecek, hep birlikte belediyeyi ayağa kaldıracağız.”

ZABITADA ASLAN EN DOĞRU TERCİH

Belediye sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını sağlayıp korumak amacıyla kurulan zabıta teşkilatı önemli bir kurumdur. Yasaların kendilerine verdiği haklar ölçüsünde görevlerini yapan zabıtalar şehirlerin gelişimi ve vizyonu açısından da önemlidir. Böylesi önemli kurumların başında sorumluluğun hakkını verecek isimler görev yapmalı. Trabzon Ortahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne getirilen Ernul Aslan’da bu görevi hakkıyla yapacak bir isim. Yıllardır bu mesleğin içinde. Ne görev verildiyse yaptı hiçbir dönem hangi parti olursa osun ah-vah çekmedi. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya bize göre doğru bir tercih yaptı.

TRABZON ANKETİNDEN ÇIKMADILAR

AK Parti’de gözler il kongrelerine çevrilmiş durumda. Henüz kongre takvimi belli olmadı. Trabzon’da da il başkanlığı için kulis çalışmaları devam ediyor. Gündemde bir çok isim var. Öne çıkan isimler arasında yer alan eski AK Parti Trabzon Milletvekili Av. Salih Cora ekibini hazır tutuyor. Listesinde sürpriz isimler var. Partililer ve kamuoyunun gündeminde ise pek fazla kongre heyecanı yok. Geçenler de sır gibi saklanan “Trabzon’da kimi AK Parti İl Başkanı görmek istersiniz” şeklinde bir kamuoyu yoklaması ve anket yapılmış. Mevcut İl Başkanı Sezgin Mumcu ile birlikte Salih Cora, Temel Altunbaş, Ergin Aydın, Mustafa Akkaya, Haydar Revi, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ve Selahattin Çebi isimleri il başkanlığı için tartışmaya açılmış. Gelen tepkilere bakılırsa AK Parti kadroları her şeyden ve olup bitenlerden o kadar soğumuş ki  hiçbir isim AK Parti Trabzon İl Başkanlık yarışında öne çıkmamış

BAKANLIK KABİNESİ DEĞİŞECEK!

Yerel seçimlerde büyük bir mağlubiyet yaşayan AK Parti’de bu hafta içinde başlayarak farklı ve şok hamleler gelebilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sessizliğini bozması ve AK Partililerin de beklediği hamleyi yapması bekleniyor. Sadece Genel Merkez de değil kabine de köklü değişimler yaşanması bekleniyor. Bu arada  HBS Araştırma'nın 20-25 Nisan tarihleri arasında 4 bin 300 kişiyle yüz yüze görüşme yoluyla gerçekleştirdiği "En beğenilen bakanlar" anketinin sonuçları şöyle. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan yüzde 13.4 Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yüzde 12 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yüzde 11.6 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yüzde 8.3 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yüzde 6.1

AYAR’IN HASSASİYETİ

31 Mart yerel seçim sürecinden başlayarak gerek yerel gerekse genel konularda toplumsal bir hassasiyet ve sağ duyu gösteren MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar partililerin ülke gündemine taşınanan konular hakkında polemiklere girmemesi noktasında özel bir çaba harcıyor. Partililere sosyal medya hesaplarının dikkatli kullanılması MHP Genel Başkanı Dr.Devlet Bahçeli’nin açıklaması dışında MHP adına hiçbir görüş ve paylaşım yapılmamasını özelikle talimat veren Ayar “Bizim tek derdimiz ülkemizin birliği ve dirliğidir. Hepimize düşende sağduyulu olmaktır” ifadesini kullandı. Ayar sürece hassasiyet göstermeyen kim olursa olsun dava ve yol arkadaşlığı konusunda da kapıların kapanacağını net bir şekilde ifade etti.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap