SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ayşe Sula Köseoğlu kimdir?

Ayşe Sula Köseoğlu kimdir?

14 Nisan 2015 Salı - 15:09




Ayşe Sula Köseoğlu, 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti’nin Trabzon 3. Sıra Milletvekili Adayı oldu.





AK Parti’nin Trabzon 3. Sıra Milletvekili adayı Ayşe Sula Köseoğlu Trabzon'un Çaykara nüfusuna kayıtlı. Köseoğlu, Trabzon’un Maçka İlçesinde 1869 yılında doğdu. Köseoğlu, Trabzon Kurtuluş İlkokulu’nda  ilköğrenimini tamamladıktan sonra eğitim hayatına Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nde devam etti. 

Ardından Köseoğlu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde yüksek öğrenimini gördü ve buradan da 1992 yılında başarı ile mezun olup diplomasını aldı. Köseoğlu, Trabzon’un ilk yerel televizyonu olan Gökkuşağı TV’nin Kurucu Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. 1994 yılından bu yana ise Köseoğlu Trabzon’da ortağı olduğu hukuk bürosunda serbest avukatlık görevini sürdürmektedir. Köseoğlu avukatlığın yanı sıra 2011 yılından bu yana sağlık alanında faaliyet gösteren iki sağlık şirketinde ortaklık ve birinde yöneticilik yapmaya devam etmektedir.

Siyasi hayata AK Parti’de başlayan Köseoğlu, 2003-2004 yılları arasında, AK Parti Trabzon İl Yöneticiliği görevinde bulundu. Köseoğlu, 2007 Genel Seçimleri’nde AK Parti’den milletvekili Aday Adayı oldu. Daha sonra Köseoğlu 2008-2009 yılları arasında Yerel Yönetimlerden sorumlu Ak Parti Trabzon İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. 2011 Milletvekili seçimlerinde yeniden AK Parti’den milletvekili aday adayı oldu. Öte yandan Nisan 2010’da ise Emine Erdoğan öncülüğünde Avrupa Parlamentosunda Türk kadınını temsil eden 200 kişilik heyette Ayşe Sula Köseoğlu da yer aldı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap