SON DAKİKA



Haber > Gündem > Anıtkabir'deki 19 Mayıs törenine Erdoğan bu yıl da katılmadı

Anıtkabir'deki 19 Mayıs törenine Erdoğan bu yıl da katılmadı

19 Mayıs 2022 Perşembe - 13:00




19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için Anıtkabir’de tören düzenlendi. Erdoğan Anıtkabir’de düzenlenen törene bu yıl da katılmadı.





Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesi’ni başlatmak için 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkışının 103. yılı için Anıtkabir’de tören düzenlendi.

Törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu katılım gösterdi. 81 ilden ve 11 ülkeden gelen gençler Anıtkabir’e yürüdü.

Anıtkabir’de Bakan Kasapoğlu mozoleye çelenk bıraktıktan sonra ve beraberindeki insanlarla saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı okudu. Buradaki törenin ardından Bakan Kasapoğlu, Misak-ı Milli Kulesi’ndeki Anıtkabir Özel Defteri’ni imzaladı.

Kasapoğlu, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalarken şu ifadeleri kullandı:


İlk meşaleyi yaktığınız 19 Mayıs tarihinin gençlerimizle birlikte coşku ve heyecanla kutluyoruz. 1 asır önce hürriyetimiz için mücadele verdiğiniz topraklarda biz de cumhuriyetimiz ve istikbalimiz için çalışıyoruz. Cumhuriyetin geleceğini yine gençlerle inşa ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatları sadece ülkemizin değil, bütün insanlığın ümididir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir ferdi olmanın onuruyla sizi ve kahraman silah arkadaşlarınızı rahmetle anıyorum.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan bu yıl da Anıtkabir'de düzenlenen törene katılmadı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
4
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap