SON DAKİKA



Haber > Gündem > Amerika neyin peşinde?

Amerika neyin peşinde?

07 Ocak 2017 Cumartesi - 07:48








Amerika Osmanlı’nın çöküş döneminde ortaya çıkmış iki buçuk asırlık yeni bir devlettir. Beş bin yıllık Türk tarihi ile karşılaştırıldığında tabiri caizse “daha dünkü çocuk”! 1949 yılından itibaren ülkemizle güya dostane ilişkileri olan, bunun için bir dizi anlaşma imzaladığımız, aynı zamanda NATO müttefikimiz olan bir devlet! Ancak zaman içinde ülkemize karşı yaptıkları ile söyledikleri arasında büyük tezatlar olduğunu gördüğümüz, bildiğimiz bir ülke! Süleymaniye’de askerlerimizin başına çuval geçirme operasyonu ile başlayan sözde dostluk ihlallerini günümüze kadar taşıyarak, bugün açıktan; bu milletin ve devletin hayatına kasteden PKK canileri ile kol kola olabilecek kadar güvensiz bir müttefik! Tek derdi bütün mazlum milletlerin sofralarında bulunan ve zaten onlara yetmeyen ekmeklerini Amerika'ya taşıyarak obez halkını doyurmak!

Özellikle de; bütün “hak peygamberlerin” indiği Ortadoğu'ya hâkim olmak için, bölgenin ekonomik kaynaklarını sömürmek adına Amerika’nın yapamayacağı savaş, terk edemeyeceği dost, kazanamayacağı düşmanı yoktur! Kimdir bu Amerikalılar diye merak edenlere söyleyelim: İtalyan mafyası, İrlanda çapkınları, İngiliz entelleri, Fransız sokak mankenleri, İspanyol kabadayıları, kendi ülkesini terk edip Amerika’ya gelerek bu devleti kuruyorlar! Millet kültürleri olmadığı için her şeyi çıkar ve hâkimiyet üzerine kurmuş çok kibirli insanlardır Amerikalılar! Kıtaya ilk geldiklerinde, Kızılderilileri katlettiler, Afrika’dan milyonlarca köle getirerek, açlık ve susuzluktan hayatını kaybeden binlerce köleyi denize attılar, Kuzey - Güney savaşında birbirlerini boğazladılar, Japonya'ya ilk atom bombasını atarak yüzbinlerce insanın ölümüne sebep oldular, dünyadaki tüm diktatörlükleri destekleyip kendilerine bağladılar, geri kalmış ülkeleri askeri darbeler yaptırarak yönetip sömürdüler!

Bütün bunlar yetmedi ve bakın daha neler yaptı ve yaptırdı Amerika: 1948-Arap-İsrail savaşı, 1956-İsrail, Fransa ve İngiltere’nin Mısır'a saldırması, 1967-İsrail'in, Mısır, Suriye ve Filistin’e saldırması, 1973-Üçüncü İsrail-Arap savaşı, 1975-Lübnan iç savaşı, 1982-İsrail'in Lübnan’ı işgali ve Sabra-Şatilla kamplarında katliam, 1980-1988 Irak-İran savaşı, 1991-Irak-Kuveyt savaşı, 1993-Somali'nin işgali, 2008-İsrail'in Gazze’ye saldırısı, 2006-İsrail'in Lübnan’a saldırısı, 2011-Sudan'ın ikiye bölünmesi, Irak, Afganistan ve Libya’nın işgali, Suriye’de iç savaşın programlanıp çıkarılması! Bunlar yakın coğrafyamızda, bizim gözümüzün önünde, bizim gözümüze baka baka yapılan tezgâhlardır ve hepsinde Amerika’nın parmağı vardır!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap