SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ak Parti Temayülü

Ak Parti Temayülü

23 Şubat 2015 Pazartesi - 11:04








28 Şubat 2015 tarihinde Ak Parti teşkilat mensuplarının 46 milletvekili aday adayı arasında 6 tercih yapacakları temayül yoklaması var.

Düşünce olarak; demokrasiyi-özellikle parti içi demokrasiyi desteklemek açısından temayül yoklamasını doğru bir pratik olarak görüyorum.

Parti tabanına, hatta vatandaşa ulaşarak doğru adayı halkın önüne çıkarabilme düşüncesine saygı duyuyorum. Ve Ak Parti teşkilatlarını canlı tutma adına da çok önemli bir organizasyon. Süreç bir bayram havasında devam ediyor. İnşallah bu olgunluk ve dayanışma içinde tamamlanır.

**

Bu süreçte adaylar yaklaşık 2500 parti mensubuna kendilerini anlatmaktadır. Kuralları konulmuş bir süreç var ve bu sürece uygun olgunlukta parti mensupları adayları karşılamaktadır.


Parti teşkilatının içine sinmeyen, rica mihnet ya da başka saiklerle inanmadıkları-tanımadıkları birilerine oy vermeleri; hem çok büyük sorumluluk taşıyan yüklenilen göreve, hem de bu millete karşı ciddi bir vebal olur diye düşünmekteyim. Çünkü bütün halkımızın hayatına derinlemesine müdahale edecek, şehri ve ülkeyi daha ileri refah düzeyine taşıyacak nitelikteki kişiler (milletvekilleri) seçiliyor.

Teşkilat mensuplarının doğrudan ya da dolaylı özgür iradelerine etki edilerek yapılacak temayülün de çok bir anlamı olmayacağı gibi, Ak Parti Genel Merkezi'nin temayül beklentileriyle de örtüşmeyecektir.

**

Adayların, teşkilatlar tarafından ölçülebilir ve objektif kıstaslar esas alınarak değerlendirmeye tabi tutulmaları hem bölgenin hem de ülkenin gelişme hedeflerine uygun kişilerin seçimine de imkan sağlayacaktır.

Adaylarının geçmişteki iş tecrübesine, toplum için yaptıklarına, bilgisine, tecrübesine, psikolojisine, hitabetine, sosyalitesine ve milletvekilliği için gerekli diğer özelliklerine bakılarak temayülde oy verileceğine yürekten inanıyorum. “Siyasetçiler maskeyle dolaşır” argümanına katılmıyorum.


Gezdiğim teşkilatlarda kalbini tamamen bize açan ve vücut diliyle bütün samimiyetini ortaya koyan insanımızla karşılaştığımı söylemeliyim hemen. Bir de Trabzonluların genetik yapısının maske takmaya çok müsait olmadığını da belirtmek istiyorum.

**

Ak Parti tabanının yat-kalk metaforuyla hizaya getirilebilecek basit bir ruh haleti içinde olamayacağı 12 yıldır kanıtlanmıştır.

Temayül uygulamasının parti tabanının gerçek eğilimlerinin yansıtılması hedefi-aracı-yöntemi olacağına, seçici davranacaklarına, toplumun ve partinin değer yargılarına ve hedeflerine uygun (geçmişteki duruşlarıyla da bunu ispatlamış) aday tercihleri yapacaklarına gönülden inanmaktayım.

Bu inançla teşkilatları dolaşıyoruz. Temayül sonuçlarının bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olacak bir sürece katkı sağlayacak nitelik taşımasını diliyorum.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap