SON DAKİKA



Haber > Gündem > ABD’den CHP mitingi uyarısı... Türkçe sayfalarında yer vermediler

ABD’den CHP mitingi uyarısı... Türkçe sayfalarında yer vermediler

19 Mayıs 2022 Perşembe - 20:25




ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği CHP’nin Maltepe mitinginde olaylar çıkabileceği gerekçesiyle vatandaşlarını uyardı. Duyuru, Büyükelçiliğin Türkçe sayfasında yer almadı.





ABD’nin Türkiye Büyükelçiliği, CHP’nin Maltepe mitinginde şiddet olayları yaşanabileceği gerekçesiyle vatandaşlarına “uzak durun” uyarısı yaptı. İngilizce sayfada yer alan açıklamaya Büyükelçiliğin Türkçe bölümünde yer verilmedi.

ABD Büyükelçiliği’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul'un Asya yakasındaki Maltepe'de, 21 Mayıs Cumartesi günü CHP tarafından büyük bir etkinlik yapılması planlandı. Türk daha önce gösterilerde önlemler aldı. Bu önlemler arasında TOMA, tazyikli su, göz yaşartıcı gaz ve ölümcül olmayan çevik kuvvet ekipmanları var. Aynı önlemler, bu gösteride de uygulanabilir. Şiddet olayları yaşanabileceği için her türlü gösteri ve protestodan uzak durunuz.

Yapılması gerekenler:

-Kalabalıktan uzak durun


-Dikkat çekmemeye çalışın

-Gösteri ve eylem alanlarından uzak durun

-Çevrenize dikkat edin ve etrafınızdan haberdar olun

-Gelişmeler için yerel basını takip edin.”

CHP’den konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.


SANATÇILARDAN MİTİNGE ÇAĞRI

CHP İstanbul İl Başkanlığı Kültür ve Sanat Komisyonu’nun sosyal medya hesabından yayınlanan videolarda, “Tüm adaletsizliklere ve eşitsizliklere karşı özgürlüğü, adaleti, aydınlık geleceği savunmak ve umudu örgütlemek için ülkemizin mutlu yarınlarını beraber inşa edeceğimiz halkımızla 21 Mayıs Cumartesi saat 18.00'de Maltepe Miting Alanı'nda buluşalım” mesajı verildi.

Çağrı yapan isimler arasında Zülfi Livaneli, Ataol Behramoğlu, Rutkay Aziz, Ahmet Ümit, Burhan Şeşen, Nur Sürer, Belkıs Akkale, Zuhal Olcay, Özlem Biter, Füsun Demirel, Hürdağ Aydın, Mehmet Gümüş, Mazlum Çimen, Onur Akın, Ataol Behramoğlu, Cahit Berkay, Tülay Günal, Niyazi Koyuncu ve Suavi yer aldı.
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap