SON DAKİKA



Haber > Gündem > 642 terörist etkisiz hale getirildi

642 terörist etkisiz hale getirildi

23 Mayıs 2017 Salı - 09:25




İçişleri Bakanlığı, terörle mücadele kapsamında, son 5 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 642 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.





Jandarma Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH), Jandarma Komando Birlikleri ve iç güvenlik operasyonları çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin hava ve kara unsurlarınca son 5 ayda, yurt içinde 4 bin 786 operasyon yapıldığı da belirtildi.

İçişleri Bakanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, 15-22 Mayıs tarihlerinde, bölücü terör örgütüyle mücadele kapsamında; 541 operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 222 kişi gözaltına alındı. Yurt içinde, son bir haftada yapılan operasyonlarda; 28'i ölü, 8'i sağ ve 8'i teslim olmak üzere toplam 44 terörist etkisiz hale getirildi.

Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında, DEAŞ terör örgütüyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 72 kişi gözaltına alındı. Ayrıca Ankara'da eylem hazırlığında olan 2 terörist, yapılan operasyonda ölü olarak ele geçirildi.  Evde yapılan aramada 2 kalaşnikov, 4 el bombası ve çok sayıda mühimmat bulundu.

FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında, FETÖ/PDY ile irtibatlı olduğu değerlendirilen 966 kişi gözaltına alındı. Öte yandan sol terör örgütleriyle mücadele kapsamında, sol terör örgütüyle irtibatlı olduğu değerlendirilen 24 kişi gözaltına alındı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap