SON DAKİKA



Haber > Gündem > 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIKUTLU OLSUN

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIKUTLU OLSUN

31 Ağustos 2015 Pazartesi - 09:22








30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIKUTLU OLSUN

Pazar günü Valilik tören alanında 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama törenlerini izledik. Üzüldüm. Heyecansız, ruhsuz, halkın haberinin olmadığı, laf ola düzenlenmiş bir tören. Saydım, geçit töreni için getirilmiş sadece oniki araçlık bir merasim! (Belli bir kısım yürekli insan yüzlerinden anlaşılıyordu.) Ufukta seçim olduğu için geçit merasimi düzenlendiği aşikar. 23 Nisan, 19 Mayıs gibi Milli bayramların kutlanması yıllardan beri yasak! Sadece protokol için 15 dakikalık çelenk sunma merasimi... Bu bayramlar milletindir. İyi de, milletin adını bile sevmeyenler bu bayramları neylesin! Ben seçimleri bunun için seviyorum. Bazılarına sevmedikleri işleri yaptırıyor. Ne yazık ki bugün Türk Milleti geleceğinden endişeli! Türkiye, “Türk ülkesi” demektir. Millete “Türk Milleti” yerine “Türkiye Milleti” diyorsunuz. Coğrafi ad; millet adı olamaz, milletin adından türer; Fransa’nın Fransızların ülkesi, Rusya’nın Rusların ülkesi olması gibi. Siz bugün “Türk Milleti” kavramını tartışmaya açtınız, yarın birileri de “Türkiye” adını tartışır. Nitekim enternasyonalist bazı İslamcı kesimler, “Anadolu” adını yeğliyor. Bu topraklara, Haçlılar bile bin yıl önce “Türkiye” dediler. 30 Ağustos’lar bu ismi korumak için yaşandı. Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığında taarruza geçen Türk ordusu; 30 Ağustos 1922’de Avrupalı zalimlerin koalisyonuna ve işgalcilerin küstahlıklarına karşı, namus ve şeref müdafaasını hiç çekinmeden hiç korkmadan yapmıştır. İyi bilinmeli ki; varlığımızın güvencesi, 30 Ağustos Zaferi ve taarruz ruhudur. 93 yıl evvel Dumlupınar’da vatanımızın üzerindeki kara bulutları dağıtan bu ruh hala Türk Milleti’nde vardır. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntılı ortamdan çıkışımızda, köklü devlet geleneğimiz çok önemli bir avantajımızdır. Başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere devlet kurumlarının son dönemde uğradığı bütün düşmanlıklara ve tahribata rağmen Türk Devleti, toplumumuzun Genlerinde var olan aklıselim, vatanseverlik, feraset gibi hasletlerimizle, Mili varlık tehlikesine dönüşen bugünkü süreçten daha da güçlenmiş olarak çıkacaktır. Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde büyük Türk Milleti’nin verdiği Milli Mücadele’nin sonucunda kazanılan büyük zaferin 93. yıldönümünde, milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı tebrik ediyor, başta Atatürk ve mesai arkadaşları olmak üzere Vatan, Millet, Bayrak ve bütün kutsal değerlerimiz uğruna hayatlarını feda eden ve bugün de canını vermeye devam eden aziz şehitlerimizi  Ahmet ve minnetle anıyorum. Vatan için ağlayanların artık gülmesini yüce Allah’tan diliyorum.

Değerli okuyucularım, “Uydurulan Din ve Kuran’daki Din” adlı kitabı doğru bilgi ve düşünmeyi seven herkese tavsiye ediyorum. Yazarlar: Kuran Araştırmaları Grubu, Basım: İstanbul Yayınevi

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap