SON DAKİKA



Haber > Gündem > 28 Şubat süreci

28 Şubat süreci

03 Mart 2017 Cuma - 09:10








Bundan tam 22 yıl evvel Türkiye'deki inançlı insanlara büyük zulümler yapılmıştı. Kızlarımız başörtülü oldukları için üniversitelerin kapısından geri çevrilmişti. Mezun olanlar ise hayatlarının dönüm noktası olan mezuniyet törenlerine alınmamıştı.

Hatta önemli bir kısmı sözlü ve fiili saldırılara maruz kalmıştı. Okul birincisi olan kızlarımızın bile törene katılması ve konuşması engellenmişti. Dereceye giren kızların ağzı arkadaşları tarafından kapatılmıştı. 28 Şubat Post Modern Darbesiyle ilgili süreç Refah Partisi'nin sandıktan birinci parti çıkmasıyla başladı. Bazı kesimler bu zaferi hazmedemedi.

28 Şubat 1997'de yapılan o uzun Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sonucunda açıklanan kararlarla başlayan ve irticaya karşı olduğu iddia edilen, ordu ve bürokrasi merkezli bu süreç yüz binlerce insanı mağdur etti. MGK kararlarını uygulama komitesi kurularak ülke genelinde irtica(cı) avı başlatıldı. Masum ve mazlum nice insanlar fişlenerek işlerinden uzaklaştırıldı. Meslek liselerinin ortaokul kısımları kapatıldı.

Bu durum en çok da İmam-Hatip okullarını etkiledi. Bunun yanında bazı öğrencilerin üniversitelere girişi, katsayı uygulaması ile engellendi. Sincan'da demokrasiye tanklarla balans ayarı yapıldı. Bu durum ekonomimize milyonlarca liralık zarar verdi.

18 Haziran'da Necmettin Erbakan görevini Tansu Çiller'e devretmek üzere başbakanlıktan istifa etti. Fakat zamanın Cumhurbaşkanı baskılar sonucu hükümet kurma görevini Tansu Çiller'e değil, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'a verdi. Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk'la birlikte ANASOL-D Hükümeti'ni kurdu.


Böylece demokrasi tarihimize bir kara leke olarak geçen 28 Şubat'ta zamanın başbakanı Necmettin Erbakan ve ortağı Tansu Çiller iktidardan uzaklaştırıldı. Bundan sonra kapkara günler başladı. 28 Şubat sürecini başlatanlar bu sürecin bin yıl süreceğini iddia etmişlerdi. Fakat çok şükür ki sürmedi.

Onların bir hesabı vardı; ama Allah'ın da bir hesabı vardı. Refah Partisi içinden Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğini yaptığı bir grup 14 Ağustos 2001 tarihinde AK Parti'yi kurdu. Yaklaşık bir yıl sonra Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde 2002 genel seçimlerine girildi. AK Parti 365 milletvekili çıkararak tek başına iktidara geldi.

Böylece 28 Şubat süreci fiilen bitmiş oldu. Fakat bunun kirini ve tozunu temizlemek uzun bir zaman aldı. 28 Şubat deyip de geçmeyin.

O yıllar Müslümanların öz yurtlarında parya yerine konulduğu ve aşağılandığı hüzün yıllarıydı. 28 Şubat idraklerin iğdiş edildiği kapkaranlık senelerdi. O yıllarda irtica adı altında milletin değerlerine savaş açıldı. "Uyduruk "kamusal alan" kavramıyla mekânlar ve vicdanlar parsellenmişti. Ne zulümler yapıldı o zifiri yıllarda.

Saymakla bitmez o yıllara dair mağduriyetler. Bunu ancak o günleri yaşayanlar bilir. O kara günleri unutmadı bu millet, unutmayacak da. Allah zulmedenlere bir daha fırsat vermesin.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap