SON DAKİKA



Haber > Gündem > 1 ayda 445 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

1 ayda 445 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

04 Mayıs 2024 Cumartesi - 11:39




Nisan ayı boyunca uyuşturucu ile mücadele kapsamında gümrük kapıları, havalimanları ve limanlarda düzenlenen 72 operasyonda 445 kilogram uyuşturucu madde tespit edildi.





Yurt genelinde uyuşturucu ile mücadele devam ediyor.

Bu kapsamında Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince düzenlenen operasyonlarda uyuşturucu madde kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında Nisan ayı boyunca gümrük kapıları, havalimanları ve limanlarda yapılan operasyonlarda zehir tacirlerine göz açtırılmadı.

Nisan ayında 445 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerinin, 2024 yılı Nisan ayı içerisinde gerçekleştirdiği 72 operasyonda, 445 kilogram uyuşturucu madde madde ele geçirildi.

Gümrük muhafaza Ekipleri tarafından gerçekleştirilen risk analizi, istihbarat çalışmaları ve rutin kontroller esnasında şüpheli olarak tespit edilen şahıslar ve araçlar yakın takibe alındı.


Şüpheliler yakalandı

Takibe alınan şüpheli şahıslar ve araçlar gümrük kontrol noktalarında x-ray tarama sistemlerinden geçirildi.

Tarama sistemi marifetiyle yapılan kontroller sonucunda şüpheli yoğunluk gözlemlenen araç ve şahıslar üzerinde ekiplerce yapılan incelemelerde ilginç gizleme yöntemlerinin yanı sıra yasal yüke gizlenmiş vaziyette kilolarca uyuşturucu madde tespit edildi.

Soruşturma devam ediyor

Gerçekleştirilen 72 operasyonda ele geçirilen farklı türde 445 kilogram uyuşturucu madde ile ilgili soruşturmaların, ilgili Cumhuriyet Savcılıkları nezdinde sürdüğü bildirildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap