SON DAKİKA


Foto Galeri > İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

11 Mayıs 2022 Çarşamba - 13:56

İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

1 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun - Sayfa 12Faizli konut kredisi verecek olan bankalar ise Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası gibi Türkiye’nin dev kamu bankaları olacak.

2 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

0.99 FAİZLİ KONUT KREDİSİ VERECEK BANKALAR HANGİLERİ?Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalara göre konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar, 10 yıla kadar vade seçenekli, 0,98 konut kredisi faiz oranı ile konut fiyatı 2 milyon lira olan evler için 0.89 konut kredisi verecek olan bankalara başvuruda bulunabilecek.

3 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Bunun yanı sıra konut kredisine dair bilinmesi gereken bir başka konu da bankaların, vermiş oldukları kredinin geri ödenmesinde bir sorun yaşanması ihtimaline karşı borç bitene kadar ev ipotekli olarak tutuluyor. Borcun bitmesi durumunda ise evin üzerindeki ipotek, otomatik olarak kalkıyor.

4 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Bu durum, 2020 yılı Mart ayında 500 bin TL’ye kadar olan konutlar için yüzde 90 oran olarak güncellendi. Konutun değeri ve sınıfı, ev bedelinin yüzde kaçını kredi olarak alabileceğiniz konusunda belirleyici unsur olabiliyor.

5 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Fakat konut kredisi, evin değerinin tamamını karşılamamaktadır. Bankalardan talep edilen konut kredisi, satın almak istenilen konut değerinin en fazla yüzde 80’inini karşılamaktadır.

6 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Bankalar tarafından, sahibi olmak istediğiniz konutun teminat altına alınarak vermiş olduğu bir kredi türü olan konut kredisi, satın alma işlemi için ihtiyaç duyduğunuz maddi desteği sağlamaktadır.

7 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Peki 0.99 faizli konut kredisi verecek olan bankalar hangileri? Faizli konut kredisi nedir, nasıl alınır? Detayları ve merak edilenleri sizler için araştırmıştık.

8 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 9 Mayıs 2022 Pazartesi günü gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası yapmış olduğu açıklamalar, vatandaşın tarafından ilgiyle karşılandı. İlk kez konut sahibi olacaklar için 3 ayrı paket halinde konut finansmanının sunulacağını duyuran Erdoğan’ın açıklamalarının ardından, dar ve orta kesim aileleri ev sahibi yapacak olan 0.99 faizli konut kredisi verecek olan bankalar merak edilmeye başladı.

9 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Yapılan araştırmalarda, “0.99 kredi veren bankalar hangileri?”, “Konut kredi faizleri nasıl hesaplanır?” sorularına cevap aranmaya başladı.İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun - Sayfa 40.99 konut kredisi faiz oranı ile birlikte 10 yıla kadar vade seçeneği geleceğini açıklayan Erdoğan, ekonomide yaşanmakta olan gelişmeleri yakından takip ettiklerini, çözüm için ise vatandaşın yararına sunmak için çeşitli destek paketi çalışmalarının yürütüldüğünü ifade etti.

10 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamalar arasında ilk kez konut sahibi olacak vatandaşlar için 3 ayrı paket halinde konut finansmanı sunulacağı da bulunuyordu.Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaların ardından dar ve orta kesim ailelerini ev sahibi yapacak 0.99 faizli konut kredisi verecek olan bankalar merak edildi.

11 / 11 İşte 0.99 faizli konut kredisi veren bankalar – Kira öder gibi ev sahibi olun

Konutta yüzde 0,99 faizli kredi başvuruları ne zaman yapılacak? Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank konut kredi faiz oranı ne kadar? Kimler başvuru yapabilecek? Merak edilen soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. İşte kira öder gibi ev sahibi olmanın tüm detayları…





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap