SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ünlü Ekonomistten ağlatacak gram altın tahmini: Yüzde 13'lere Kadar…

Ünlü Ekonomistten ağlatacak gram altın tahmini: Yüzde 13'lere Kadar…

06 Ağustos 2022 Cumartesi - 15:31




Küresel bazda artan enflasyon oranları ve resesyon tehlikesi altın fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Gram altın 1.000 liranın üstüne çıkarken, çeyrek altın 1.681 TL'ye kadar tırmandı.





Uzun süredir dalgalı seyrine devam eden altın fiyatları jeopolitik krizler ve artan resesyon tehlikesi ile birlikte yükselişe geçti.

Piyasalarda dalgalanma sürerken uzmanlardan altın fiyatları için yeni tahmin geldi.

HALEN EN GÜVENLİ YATIRIM ARACI

Rusya ile Ukrayna savaşıyla birlikte yatırımcılar güvenli varlıklara yönelmişti.

Bu arama ile altın fiyatları 2 bin doların üzerine çıkmış ve tarihi yükselişler yaşamıştı.


ALTIN FİYATLARI YÜZDE 13 ARTACAK

Peki altın fiyatları düşer mi, yükselir mi? Konuyla ilgili araştırma yapan Murenbeeld & Co.’da Araştırma Başkanı Chantelle Schieven, jeopolitik belirsizlik nedewniyle altın fiyatlarını ortalama yüzde 13 artırabileceğini söyledi.

 “ALTIN FİYATLARI YÜKSELMEYE DEVAM EDECEK”

Piyasalarda yaşanan belirsizliği artan faiz oranları ve doların gücüne dayandıran Schriever, artmaya devam edecek faiz oranlarına dikkat çekti.

Bu bağlamda, Schieven, şu değerlendirmelerde bulundu:


“ABD doları ve faiz oranlarına bakıldığında altın fiyatlarının çok daha düşük olması gerekiyor. Öyle görünmeyebilir, ancak risk primi bu yıl altın fiyatlarının desteklenmesinde önemli bir rol oynadı. Güvenli liman talebi nedeniyle altın fiyatları yükselmeye devam edecek. Mart ayının altının jeopolitik risk primindeki tek artış olduğuna ikna olmadık.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap