SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türk Lirası için can sıkacak analiz!

Türk Lirası için can sıkacak analiz!

29 Haziran 2022 Çarşamba - 14:26




Reuters’a konuşan bir portföy yöneticisi Türk Lirası'ndaki değer kaybının süreceğini tahmin ettiklerini açıkladı.





Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) şirketleri döviz tutmaktan caydırmayı amaçlayan kararının ardından hafta başında gerileyerek üç hafta önceki seviyelerine gerileyen dolar/TL, düne göre yatay seyirle 16,60’lı seviyelerde seyretti.

Bugün yurt içinde izlenecek veriler arasında 10:00’da yayımlanacak olan ekonomik güven endeksi bulunuyor.

 Türkiye, NATO ittifakı ve Batılı ülkeler ile arasındaki gerilimi artırma ihtimali taşıyan İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine olan itirazını, iki ülkeden güvenceler almasının ardından geri çekti.

TL’deki değer kaybını yavaşlatmak için döviz talebini azaltıcı ve yeni TL yatırım araçlarının cazibesini artırıcı adımlar atan ekonomi yönetimi son olarak cuma döviz nakit fazlası bulunan şirketlerin TL kredilere erişimini zorlaştıracak bir karar aldı.

 


Sene başından bu yana yüzde 24 değer kaybeden TL, BDDK kararının ardından keskin şekilde değer kazandıktan sonra kazanımlarının bir kısmını geri vererek 7 Haziran’daki seviyelerinden işlem gördü.

Reuters’a konuşan bir portföy yöneticisi, TL’deki değer kazancının kalıcı olmasını beklemediğini belirterek, “Döviz talebini öteleyecek, KKM’yi daha cazip kılacak bir dizi adım daha gördük. Ancak enerji faturasını düşünün, şirketlerin, kamunun döviz talebi devam edecek. TL’nin kademeli olarak kısa bir süre içinde değer kaybına tekrar başlaması kuvvetle muhtemel” dedi.

Reuters

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap