SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Seçimlerin ertelenme nedeni belli oldu

Seçimlerin ertelenme nedeni belli oldu

24 Eylül 2017 Pazar - 17:16




Bakan Tüfenkci, daha sağlıklı ve adil bir seçim sürecinin işletilmesi için tüm oda ve borsa seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini söyledi





Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlık olarak tüm seçimlerin  sağlıklı ve adil bir ortamda yapılması sorumluluğunu taşıdıklarını ifade etti.

Hükümetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın riyasetiyle,  ekonominin gelişmesi yönünde iş dünyasının yanında yer almaya devam ettiğini  belirten Tüfenkci, bu nedenle, KHK ile oda ve borsalara ilişkin seçme  yeterliliklerinde değişiklik yaptıklarını anımsattı. Tüfenkci, getirilen yeni  sistemine önemine işaret ederek, "Eskiden bir şirket kurulduğu gün oy kullanma  hakkına sahip oluyor, seçilmek için ise en az 2 yıllık üye olması gerekiyordu.  Artık seçme ve seçilme şartlarını eşitledik. Bir şirketin seçme ve seçilme  hakkını kullanabilmesi için en az 2 yıl faaliyet göstermesi şartını getirdik."  değerlendirmesinde bulundu.

"ŞİKAYET VE İTİRAZLAR ALDIK"

Tüfenkci, oda ve borsalarda seçim sürecine yaklaşılırken, son aylarda  birçok şikayet ve itiraz aldıklarını bildirerek, muhtelif odalardaki firma  kuruluşlarında normalin çok üzerinde artışlar olduğunu tespit ettiklerini ifade  etti. Son Bakanlar Kurulu kararıyla da tüm oda ve borsaların Ekim-Kasım 2017  tarihinde tamamlanması gereken seçimlerinin Nisan 2018'e ertelendiğini belirten  Tüfenkci, şunları kaydetti: "İçinden geçtiğimiz süreç, oda ve borsalarımızdan gelen şikayet ve  talepler nedeniyle seçimleri 6 ay erteleme kararı aldık. Gelen yoğun itiraz ve  şikayetleri daha sağlıklı değerlendirmek ve bazı oda-borsalardan gelen talep  doğrultusunda hükümetimiz 6 ay erteleme kararı almıştır. Daha sağlıklı ve adil  bir seçim sürecinin işletilmesi için böyle bir değişiklik ve erteleme kararı  alındı. Nisan 2018’de tamamlanacak oda ve borsa seçimleri sonrasında, Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimleri Mayıs 2018'de normal zamanında  tamamlanacak. Tüm oda ve borsalarımıza bu kararın hayırlı olmasını temenni  ederim."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap