SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Özgür Demirtaş'ın canlı yayındaki faiz sözleri gündeme geldi; Tüm dünya akılsız sadece biz mi akıllıyız

Özgür Demirtaş'ın canlı yayındaki faiz sözleri gündeme geldi; Tüm dünya akılsız sadece biz mi akıllıyız

19 Ağustos 2022 Cuma - 14:43




Merkez Bankası’nın faizleri 100 puan indirmesinin ardından ekonomist Özgür Demirtaş’ın CNN Türk canlı yayınında söylediği, “Faizi indirince üretim patlaması olacağını anlamayacak kadar akılsızlar mı zannediyorsunuz? Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız.” sözleri yeniden gündem oldu.





Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Para Politikaları Kurulunun toplantısında alınan kararla faiz oranı yüzde 13’e indirdi.

Merkez Bankası’nın kararına ekonomistlerden sert tepki geldi. Ekonomistler kararının ardından dövizin fırlayacağını, enflasyonun da zirve yapacağı söyledi.

Merkez Bankasının kararından sonra ekonomist Özgür Demirtaş’ın, faiz kararı değerlendirmesi yeniden gündem oldu. Demirtaş, “Marsa adam yollayacak kadar akıllılar ama faizi indirince üretim patlaması olacağını anlamayacak kadar akılsızlar mı zannediyorsunuz? Bütün dünya akılsız bir tek biz mi akıllıyız?” sözleriyle tepki göstermişti.

Beğendim
4
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap