SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Nefes kredisi

Nefes kredisi

09 Nisan 2017 Pazar - 10:10








Sıfır faizli işletme kredisi nefes aldırmaya devam ediyor. 'İşletme Kredisi Programı' kapsamında 2016 ve 2017 yılında yapılan başvurular arasında gerekli şartları taşıyan 460 bin 167 işletme bankalardan 20 ila 50 bin TL arasında ilk yılı geri ödemesiz 36 ay vadeli faizsiz kredi kullanabilmektedir.

Rize’de iki bin 53 KOBİ'nin bin 400’ü  kredi kullanmış, diğer KOBİ'lerin de sorgusu devam etmektedir. Peki Trabzon’da KOBİ'lerin kredi kullanımında son durum ne? Trabzon’da KOSGEB veri tabanına kayıtlı olan 12 bin 833 KOBİ bulunmakta.

Bunlardan 4 bin 603 KOBİ sıfır faizli işletme kredisi fazi desteği almaya hak kazanmış, 2 bin 144’ü krediyi kullanmıştır. Trabzon’da sıfır faizli krediyi almaya hak kazanan ve henüz işlemlerini başlatmamış 500 KOBİ ise bankalara başvurmaları halinde kredilerini rahatlıkla kullanabilecek. Madalyonun diğer yüzü ise birçok KOBİ'nin banka prosedürlerine takılması.

Konuyla ilgili olarak ulaştığım KOSGEB Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Trabzon Koordinatörü Şentürk Çalkınsın, özellikle banka ile sıkıntı yaşayan KOBİ'lerin kendisine ulaşmasını ve konuyla ilgili tüm KOBİ'lere ayrıca destek sağlayacağını belirtti.

10 gündür Trabzon’da bulunan Şentürk’ün birçok KOBİ'ye de yardımcı olduğunu öğrendik. Ayrıca bankalar nezdindeki sürecin hızlanması adına kredi onay sürecinde de değişiklik yapılmış ve Kredi Faiz Desteği'nden yararlanacak işletmelere, banka ön onayını müteakip KOSGEB Müdürlüklerince verilen onay nihai onay olarak değerlendirilmektedir.


Sistemlerde yeni bir düzenleme yapılarak banka ön onayı hariç, banka tarafından verilen diğer onaylar ile KOBİ Finansman Dairesi Başkanlığınca verilen onaylar kaldırılmış olup, KOSGEB müdürlüklerince verilen onaydan sonra banka tarafından kredi kullandırılabilmektedir. Buna istinaden bankalar tarafından da aynı hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Kredi süresinin ise 28 Nisan’da son bulucağını tüm KOBİ’lerimize hatırlatmak isterim. Buradan küçük bir hatırlatma da KOSGEB yöneticilerine yapmak istiyorum. Projeleri onaylanmış, harcamaları yapılmış, aylarca ödeme bekleyen esnafın da sesine kulak verin!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap