SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Merkez, doları resmen uçurdu! İşte yıl sonu beklenen dolar kuru

Merkez, doları resmen uçurdu! İşte yıl sonu beklenen dolar kuru

23 Mayıs 2022 Pazartesi - 11:18




Merkez Bankası piyasa katılımcıları anketini açıklarken korkunç bir dolar gerçeği ortaya çıktı. Merkez Bankası dolar kuru beklentisini çok sert bir şekilde yukarı çekti.





Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) her ay gerçekleştirdiği piyasa katılımcıları anketininin bu ayki raporu kamuoyuna duyuruldu. Raporda en dikkat çeken durum ise yıl sonu dolar kuru beklentisinin geldiği nokta oldu.

Ekonomi piyasasındaki önemli isimlerle yapılan görüşmeler sonuucu yıl sonu Enflasyon, büyüme ve dolar kuru gibi beklentilerin ortaya çıktığı piyasa katılımcıları anketinin Mayıs ayı verileri paylaşıldı.

YIL SONU DOLAR KURU BEKLENTİSİ TAVAN YAPTI

Mayıs ayına ilişkin piyasa katılımcıları anketininin sonuçlarına göre yıl sonu dolar/TL beklentisi 17,57 olarak açıklandı. Nisan ayında açıklanan ankette yıl sonu dolar kuru beklentisi 16,85 TL iken uzun bir aradan sonra ilk defa böyle farklı bir dolar kuru beklenti tablosu ortaya koyuldu.

12 ay sonrası dolarkuru beklentisi ise aynı anket dönemlerinde sırasıyla 17,84 TL ve 18,47 TL olarak gerçekleşti.


Diğer yandan yine piyasa katılımcıları yıl sonu anketinde enflasyonun yüzde 57,92 seviyesine çıkmasını öngörüldü. Enflasyon beklentisi bir önceki dönemde yüzde 46,44 seviyesindeydi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap