SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Mehmet Şimşek enflasyonda 'psikolojik sınırı' açıkladı!

Mehmet Şimşek enflasyonda 'psikolojik sınırı' açıkladı!

22 Nisan 2024 Pazartesi - 10:46




Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, özellikle son yıllarda vatandaşın belini büken enflasyonla ilgili yıl sonu beklentisini 'psikolojik sınır' olarak açıklayıp rakam verdi.





Türkiye'de vatandaşın yaşadığı sorunların başında gelen geçim sıkıntısının nedeni olan enflasyon bir türlü düşürülemiyor. Enflasyonun düşüşü için gözler iktidarın ekonomi yönetimine çevrilmişken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten yeni bir açıklama geldi

ENFLASYONDA PSİLKOLOJİK SINIR YÜZDE 40

AK Parti Strateji Kurulu'nda konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonun yüzde 40’ın altında tutulmasının önemine dikkat çekerek bu oranın bir psikolojik sınır olduğunu ifade etti.

Şişmek, ekonomik programdan taviz vermeyeceklerini ifade ederken de “Bizim hedefimiz; programı eksiksiz uygulayarak sonuç almak. Sıkı tedbirlerle yıl sonunda enflasyonu yüzde 40’ın altında tutmalıyız. Yüzde 40’ın altına inersek psikolojik etkisi de olacak. Yüzde 39 olsa bile bizim için çok önemli” diye konuştu.

HEDEF YERLİ İLAÇ KULLANIMINI ARTIRMAK


 Mehmet Şimşek ayrıca “Ek ödenek taleplerini reddetmenin yanı sıra asıl hedefimiz mevcut harcama bütçelerini küçültmek. Özellikle sağlık harcamalarının azaltılması gerekiyor. Bunun için yerli ilaç kullanımı artırılmalı. Sağlık alanındaki ithalatı azaltmak için adımlar atılacak” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap