SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Limanda iş hacmi ne durumda?

Limanda iş hacmi ne durumda?

03 Temmuz 2015 Cuma - 13:05




Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, bu yılın Mayıs ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yük oranında yüzde 25 bir a





Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş iş hacmi üzerine konuştu. Ermiş, bu yılın Mayıs ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine göre yük oranında yüzde 25 bir artış sağlandığını belirterek yıl sonu itibariyle beklentilerinin 2 milyon 900 bin ton civarında yükleme yapmak olduğunu söyledi. Soçhi Limanı'nın kapanmasıyla Trabzon Limanı'ndan Rusya’ya yapılan ihracatın Samsun Limanı üzerinden Novorossisk Limanı'na kaydırıldığını hatırlatan Ermiş, bu konudaki çabalarının halen sürdüğünü belirtti. Soçhi Limanı'na 20 kilometre yakını mesafede bulunan Adler Limanı'nın kullanılması yönünde girişimlerin sürdüğünü belirten Ermiş, “Bu yılın Mayıs ayı itibariyle geçen yılın aynı dönemine baktığımız zaman yük oranında yüzde 25 bir artış sağlanmış. Ancak Sochi Limanı kapanmış olması münasebetiyle Rusya’ya ihracat yapan yerli iş adamlarımız maalesef bu ihracatı Samsun Limanı üzerinden Novorossisk kaydırmış. Bu konudaki çabalarımızı sürdürüyoruz. Bu manada önemli bir eksiklik söz konusudur. Trabzon Limanından ihracat ve ithalata devam ediyor. Dolayısıyla yıl sonu yük beklentimiz; 2 milyon 900 bin ton civarında yükleme yapmak” dedi.

"ADLER LİMANI'NIN MUTLAKA KULLANILMASI GEREKİYOR"

Soçhi Limanı'nın kruvaziyer limanı haline getirildiğini kaydeden Ermiş, “Ancak Soçhi’ye 20 kilometre mesafede Adler mevkiinde bir liman yapılmış ve bu liman faaliyettedir. Esas itibariyle bölgenin turizm şehri olan Soçhi kenti özellikle yazın nüfusu 2 buçuk milyon çıktığından bu kente önemli derecede tüketim eşyaları Trabzon üzerinden sağlanıyordu. Dolayısıyla bu hizmeti daha ucuza mal etmek açısından Adler limanının mutlaka kullanılması gerekiyor. Adler limanı aynı zamanda Kafkas’lara hitap edebilecek bir yerde bulunması dolayısıyla biz bu limanın yeniden ihracat noktasında Trabzon’lu ihracatçıların kazanımını sağlamak bakımından açılması için teşebbüslerimiz sürüyor. Bu anlamda Rus Başkonsolosu ile görüşmelerimiz devam ediyor. Türkmen Cumhuriyeti yetkilileriyle bu manada iletişimlerimiz devam ediyor. İhracatçılar Birliği Başkanının bu konuda önemli gayretleri var. Netice itibariyle tekrar Trabzon Limanındaki bu ihracat canlılığını kazandırmamız halinde Trabzon’dan ayrılmış olan yaklaşık 16 gemide bu 16 gemide çalışan aileleriyle birlikte yaklaşık 2 bin 500 civarında insanda Trabzon nüfus una katkı sağlamış olacak” diye konuştu.

DOĞU KARADENİZ'İN EN BÜYÜK RÖMORKÖRÜ HİZMETE GİRDİ

Trabzon Limanı İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Doğu Karadeniz’in en büyük römorkörünü Trabzon Limanı'na kazandırdıklarını belirterek römorkörün aynı zamanda kurtarma ve yangın durumlarında kullanılabileceğini söyledi. Römorkörün 3 milyon dolara mal edildiğini ifade eden Ermiş, “Hizmete giren römorkör Trabzon Limanı'nda uzun yıllardır ihtiyaç duyulan Römorkör. Yeni yayınlanan Trabzon Liman yönetmenliğine göre olması gerekiyordu. Biz de bu ihtiyacı gidermek üzere Yalova Altınova’daki tersanede yaklaşık 1 yıl önce siparişini vererek römorkörü yaptırdık. Dolayısıyla römorkörümüzü limanımıza kazandırdık. İsmini de Albayrak 61 koyduk. Uzunluğu 19 metre genişliği 7.20 metre. 32.5 ton çekme gücüne sahip. Açık deniz römorkörü olarak inşa edildi. Açık deniz römorköründeki maksat Doğu Karadeniz’deki olası bir kurtarma ve yangına müdahale edecek donanıma sahip olması. Bölgenin en güçlü en yeni römorkörüdür” şeklinde konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap