SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Küçük esnaf ülkenin geleceğidir

Küçük esnaf ülkenin geleceğidir

14 Ocak 2017 Cumartesi - 08:13








Ülkemizde son dönemlerde yaşanan gelişmeler esnaf ve sanatkârlarımızı olumsuz etkilemektedir.

Ekonomik, toplumsal ve siyasal hayatında göz ardı edilemeyecek yere sahip esnaf ve sanatkârlarımız, ülkemizde yaşanan ekonomik darbe krizi nedeniyle etkisi giderek ağırlaşan birçok sorunla karşı karşıyadır.

Camianın büyüklüğü düşünüldüğünde, yaşanan bu olumsuz etkiler toplumun geneline yansımaktadır.

Esnaf ve sanatkârlar; ülkemizin ekonomik ve toplumsal hayatında vazgeçilmez öneme sahiptir. Türkiye’de esnaf ve sanatkârlarımızın durumunun iyileştirilmesi, işçinin, memurun ve çiftçinin gelir düzeyinin iyi olmasına bağlıdır.

Halen en büyük sorun piyasalardaki kur dalgalanmalarına bağlı azalan iş hacmi ve bunun yansımalarındaki sonuçlarıdır. ithalat girdilerinin artması uygun koşullu finansman sorunu, yerli üretim kısıtlılığı, yetersiz pazarlama ve mesleki bilgi eksikliği, planlama, esnaf ve sanatkârlarımızın başlıca sorunları arasında yer almaktadır.


Peki ya veresiye alışveriş kültürüne ne demeli? Ekonomik kriz ve kaosu tolere etme açısından tüketicilerin ve esnafın veresiye alışveriş kültürüne bir nebze de olsa kısıtlama getirmesi çok önemlidir.

Özellikle ekonomimizin canlandırılması için yapılan yasal düzenlemelerin yanı sıra tüketicilerin de ellerini taşın altına koymaları gerekmektedir.

Esnaf ve sanatkârlarımız, "Ahi" kültürünün üstün vasıflarına mensup, devletine, milletine bağlı, ülkesine hizmeti vazife edinmiş, kardeşliğin, yardımseverliğin bilgi ve becerisini alın terine katarak ülkesine hizmet eden güzel insanlardır.

Küçük esnafın özveri ve başarısı ülkemizin geleceğidir.

Bir olalım, birlik olalım...


Hep birlikte Türkiye olalım!..

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap