SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İşte ekonominin yeni yönetimi

İşte ekonominin yeni yönetimi

24 Kasım 2015 Salı - 17:35




Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yeni Bakanlar Kurulu'nu açıklamasıyla yeni ekonomi yönetimi de belli oldu.





Ekonomide yeni yönetim belli oldu... Başbakan Ahmet Davutoğlu yeni Bakanlar Kurulu'nu açıkladı. Kabinede Ali Babacan yer almazken Mehmet Şimşek Başbakan Yardımcısı oldu. Yeni hükümette ekonomi ekibinde yer alan isimler şöyle oldu:
Mehmet Şimşek, Başbakan Yardımcısı. Ankara Üniversitesi İktisat mezunu. Yatırım Bankası Merrill Lynch'te çalıştı. 2007'de milletvekili seçildi, 2009'dan bu yana Maliye Bakanı.

Mustafa Elitaş, Ekonomi Bakanı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat ve Maliye Bölümü mezunu. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Üyesi, Kayseri Sanayici ve İşadamları Derneği (KAYSİAD) Yönetim Kurulu Üyeliği, Mülkiyeliler Birliği Kayseri Şubesi Kurucu Üyeliğini yaptı. 22., 23. ve 24. Dönem Kayseri Milletvekilliği yaptı.

Naci Ağbal, Maliye Bakanı. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler mezunu. 2008'de YÖK üyeliğine seçildi. 2009'da Maliye Bakanlığı Müsteşarı oldu.

Berat Albayrak, Enerji Bakanı. İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme mezunu. NY Pace Üniversitesi'nde finans üzerine MBA yaptı. 1999'dan beri Çalık Grubu'nda çalışan Albayrak 2007'de Çalık Holding'e Genel Müdür olarak atanmıştı.

Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanı. ODTÜ Kamu Yönetimi mezunu. 1989'da DPT'de çalışmaya başladı. 61. Hükümette Kalkınma Bakanlığı görevine, 28 Ağustos 2015'te Başbakan Yardımcılığına atanmıştı.
Bülent Tüfekçi, Gümrük ve Ticaret Bakanı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezunu. Serbest avukat olarak çalıştı. 2001 yılında AK Parti Malatya teşkilatının kuruluşunda yer aldıktan sonra teşkilata çeşitli kademelerde görev aldı. 2011 - 2015 yılları arasında AK Parti Malatya İl Başkanlığı görevini yaptı.
Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi mezunu. 1994-2000 arasında İDO'da Genel Müdürlük yaptı. 58, 59, 60 ve 61. Hükümetlerde Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı olmuştu.


Faruk Çelik, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı. Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu. AK Parti Kurucular Kurulu Üyesi. 2009'da Devlet Bakanlığı'na atandı. 61. Hükümetin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanılığı görevini yaptı.

Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. 2007 yılında Demokrat Parti Genel Başkanı oldu. 2012 yılında AK Parti'ye katıldı. Parti'nin MKYK'sına seçildi, müteakiben Ak Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 12 Eylül 2015 AK Parti 5. Olağan Kongresi'sinde yeniden MKYK üyeliğine seçildi.

Erol Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu. 27 Mart 1994, 18 Nisan 1999 ve 28 Mart 2004 seçimlerinde Pendik Belediye Başkanı. 24. dönem İstanbul milletvekili.

Fikri Işık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı. ODTÜ Eğitim Fakültesi mezunu.İngilizce, Matematik Öğretmenliği ve Gıda sektöründe yöneticilik yapan Işık, 62. Hükümette Sanayi Bakanlığı yaptı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap