SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > İş kurana devletten 50 bin lira hibe

İş kurana devletten 50 bin lira hibe

14 Ekim 2017 Cumartesi - 15:32




Devlet, kendi işinin patronu olmak isteyenleri desteklemek için milyonlarca lira hibe ve kredi veriyor. İşte en çok merak edilen sorular ve cevapları.





Destekler KOSGEB aracılığıyla dağıtılıyor. Daha önce KOBİ’ler için verilen destekler, bireysel girişimciler yani yeni iş kurmak isteyenler için de geçerli ve halen devam ediyor. Desteklerden gerekli şartları taşıyan genç, kadın, ev hanımı, hatta emekliler dahil herkes faydalanabilir. Yaş şartı bulunmuyor. Desteklerin 50 bin lirası hibe (geri ödemesiz), 100 bin lirası faizsiz, masrafsız kredi. Bu destekleri almak için başvuru yaparken ayrıntılara dikkat etmek gerekiyor.

81 İLDE BULUNUYOR


● Başvuru nereye yapılacak?

50 bin lira hibe desteğinden yararlanmak için nereye başvuru yapılacağı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Hibe yani karşılıksız destek için başvuru yapmanız gereken kurum KOSGEB. Açılımı ‘Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’.

● KOSGEB her ilde var mı?

Evet. 81 ilin tamamında var. Hatta bazı illerde 3-4 tane şubesi bulunuyor.

● KOSGEB şubelerine nasıl ulaşabilirim?


‘444 1 567’ no’lu çağrı merkezini arayarak veya ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresine girdikten sonra ‘Nasıl irtibat kurabilirim?’ kısmını tıklayarak bulunduğunuz ildeki ve ilçedeki KOSGEB müdürlüklerine ulaşabilirsiniz.

● Hibe için kayıt yaptırmak ve kursa katılmak zorunlu mu?

Desteği alabilmek için öncelikle KOSGEB’e kayıt yaptırmalısınız. Ardından 32 saat eğitim almanız şart. Kursta iş kurmayla ve hibeyle ilgili herşey öğretiliyor. 

BAŞVURU VE EĞİTİM BEDAVA


● Girişimcilik eğitimleri paralı mı?

Kesinlikle hayır. KOSGEB’in organize ettiği eğitimlerin hiçbirinden tek kuruş para alınmıyor.

● Ne iş kurabilirim?

KOSGEB yüzlerce alanda destek sağlıyor. 32 saatlik girişimcilik eğitiminin ardından ne iş kuracağınız konusunda fikir sahibi olabilirsiniz. Desteklenen sektörlere ‘kosgeb.gov.tr’ internet adresindeki ‘Desteklenen sektörler nelerdir? linkini tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ama mutlaka bir KOSGEB yetkilisiyle görüşün.

Sıfır semaye ile iş kurmak için KOSGEB’e başvurabilir miyim?

“Projen onaylandı 50 bin liranı al” şeklinde bir uygulama yok. İlk masrafları siz karşılayacaksınız. Bu ödemeler daha sonra fatura ile KOSGEB’den tahsil edilecek. Ancak tahsilat artık daha kolay.


HER ŞEYİN KOLAYI VAR


● 100 bin liralık faizsiz krediyi nasıl alırım?

Faizsiz kredi için ‘bankadan teminat mektubu’ isteniyor. Teminat mektubunu alamazsanız bir formül daha var. Alınan teçhizatların ipotek edilmesi şartıyla ‘Kredi Garanti Fonu’ bu problemi aşmanıza yardımcı oluyor.

● Daha çok hangi sektörlere başvuru yapılıyor?

Türkiye çapında hemen her sektörden başvuru oluyor. Kasap, terzi, reklamcılık, mobilya imalatı, pastane, börekçi, tuhafiye, kasap ve kuaför gibi alanlarda daha çok başvuru yapılıyor. Bu sektörlerin yanı sıra, yüksek teknolojik ürünlerin imalatı, tıp, savunma sanayi alanlarında da başvurular var.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap