SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Hala emanet diyorlar...

Hala emanet diyorlar...

29 Eylül 2015 Salı - 09:53








Dokuz günlük uzun bayram tatilinin ardından hayat yeniden normale dönerken, Giresun’un Güce ilçesinde terör örgütü tarafından Jandarma Karakoluna gerçekleştirilmeye çalışılan hain ve kalleş saldırı amacına ulaşamadı. Terörle sürdürülen kararlı mücadeleye karşı kendilerine farklı çıkış noktaları arayan hain terör örgütünün bölgemizde bu emellerini gerçekleştirme şansları yok. Olayın hemen akabinde başlatılan ve kısa sürede sonuçlanması beklenen operasyonlar sürüyor. Allah devlete ve millete zeval vermesin. Güce halkına ve güvenlik güçlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken vatandaşlarımıza da hassasiyet ve sağduyu temennisinde bulunuyoruz...

Gelelim tekrar fındık meselesine. Çünkü fındık bizim için hayati öneme sahip bir unsur. Geçen yıl 22-23 lirayı gören fındık fiyatları yeni sezon ürünün pazara inmesiyle hızlı bir düşüş yaşadı. Gurbetçi vatandaşlarımızın ve okul, düğün, borçlar gibi ihtiyaçlardan dolayı pazara gelişi hızlı olan fındığın fiyatlarının bu kadar düşmesi kabul edilemez. Şehir merkezlerinde alım yapan manav tabir edilen fındık tüccarlarının insafına terkedilen piyasa 11 lira sınırının altına kadar geriledi. Yapılan tüm uyarılara ve düşüşe rağmen bir süre daha piyasadaki bu istikrarsızlığın devam etmesi bekleniyor. Bunda en büyük etkenlerin başında fındığın pazara hızlı inişi değil, emanete bırakılma durumu geliyor. Fındığı emanete bırakan üretici pazarın ihtiyacını karşıladığı için fiyatların yükselmesini engelliyor.

Stokta önceki yıllardan fındık olmamasına ve yeni ürünün tamamının yıllık ihtiyaca ancak cevap verecek olmasına rağmen, önceki yılların alışılagelen alevereleri devam ediyor. Bu emanet konusu önemli ve kesinlikle fırsat verilmemesi gerekir. Üstelik bu emanet oyununa üreticinin kurumu olan ve üreticiyi koruması gereken FİSKOBİRLİK tarafından da yürütülüyor olması ilginç bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Geçen gün Bulancak’ta FİSKOBİRLİK Bulancak Tarım Satış Kooperatifi tarafından dağıtılan el ilanına dayanarak söylüyorum bunu. İsteyene de bizzat gösterebilirim. Fındık alımı konusunda üreticiyi bilgilendiren ve yanında olduğu ifade edilen el ilanında, emanete de fındık alımı yapılabileceği belirtiliyor.

FİSKOBİRLİK gibi bir kurumun, alt kooperatifi de olsa böyle bir hata yapması kabul edilemez. Açıklama gelecektir. Ben de merakla bekliyorum... Emanet fındık piyasayı doyuracak ve fiyatların yükselmesine engel olacaktır. Hem emanete fındık bırakmak risktir. Emanetçi artan fiyat farkını karşılayamazsa evdeki bulgurdan olmakta var. Onun için kimse emanete fındık bırakmasın. İhtiyaç kadar satış kabul edilebilir. Lütfen aceleci davranmayın. Bu fındık çok değerlenecek. Bayram sonrası beklenen artış yavaş yavaş gelecektir... * Dün başlayan 2015-2015 eğitim-öğretim yılı tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olsun...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap