SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Gözler benzine yapılacak zam haberinde

Gözler benzine yapılacak zam haberinde

18 Mart 2019 Pazartesi - 13:06




Geçen hafta gündeme gelen benzine zammın bu hafta içinde yapılması bekleniyor. Zammın 13-15 kuruş aralığında olması bekleniyor.





Petrol ihraç eden ülkelerin petrol kısıtlamasına gitmesi dolar kurundaki son iki haftada gerçekleşen yükseliş akaryakıt zammını da gündeme getirdi.

Suudi Arabistan'ın petrol üretiminde günlük 500 bin varillik bir kısıtlamaya giderek günlük üretimini günlük 9.8 milyon varille sınırlayacağını açıklaması uluslararası arenada petrol fiyatlarının artmasına neden oldu. Benzinin ton fiyatı 586 dolardan 613 dolara çıktı. Benzin ve dolardaki artış akaryakıta da yansıyor. Benzinde 13-15 kuruş aralığında zam baskısı oluştu. Söz konusu zammın bugün yapılması bekleniyor.

LPG'de eşel mobil başladı
Ancak geçen hafta LPG’de oluşan zam ihtiyacı, ÖTV’den karşılandı. Yani “eşel mobil” sistemi kısıtlı da olsa yeniden hayata geçti. 5 kuruş düzeyindeki zam fiyata yansıtılmadı.

Eşel mobil bilinmezi
Benzinde, “eşel mobil” sisteminin devreye girmesi halinde devlet, ÖTV gelirlerinden 11 kuruş feragat edecek. Böylece pompa fiyatları sabit kalacak. Eğer, zam yapmaya karar verirse 2 kuruşluk KDV ile birlikte benzinin pompa satış fiyatı, 13 kuruş artacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap