SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Piyasalarda kritik hafta: Dolar zirvede, altın güç kaybediyor

Piyasalarda kritik hafta: Dolar zirvede, altın güç kaybediyor

29 Nisan 2024 Pazartesi - 09:31




Bu hafta piyasalarda gözler enflasyon rakamları ve Standard & Poor's'un cuma akşamı açıklanması beklenen Türkiye raporuna çevrildi. İşte Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum...





Nisan ayı enflasyon oranı için geri sayım devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak olan Nisan ayı enflasyon rakamları ile 4 aylık enflasyon farkı ile bu ayki kira artış oranı belli olacak.

Nisan ayı enflasyon rakamları 3 Mayıs 2024 Cuma günü saat 10.00'da açıklanacak. 

Bu hafta enflasyon verilerinin yanı sıra uluslararası derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'un (S&P), cuma akşamı açıklaması beklenen Türkiye değerlendirme raporu yatırımcıların odağına yerleşti.

Analistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in de 8 Mart'ta Türkiye'nin kredi notunu "B"den "B+"ya yükselttiğini ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çıkardığını anımsattı.

Ayrıca Fitch Ratings dün politika tutarlılığındaki iyileşmenin sürdürülmesinin, Türkiye'nin kredi notu açısından olumlu olabileceğini bildirdi.

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni


Dolar 32,40 TL'den, Euro 34,84 TL'den, Sterlin 40,74 TL'den, Japon Yeni ise 20,77 TL'den işlem görüyor.

Ons altın, gram altın, çeyrek altın ve gümüş

Ons altın 2 bin 333 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 436 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 72 TL'den, Cumhuriyet altını 16 bin 751 TL'den, Gümüş ise 28,54 TL'den fiyatlanıyor.

Cuma günü kapanışta Ons altın 2 bin 338 Dolar'dan, Gram altın 2 bin 438 TL'den, Çeyrek altın 4 bin 72 TL'den, Cumhuriyet altını 16 bin 838 TL'den, Gümüş ise 28,42 TL'den fiyatlanmıştı. 

Bitcoin ve Ethereum'da son durum


Yeni yıla yükselişle başlayan ancak Bitcoin yarılanması sürecinde büyük kan kaybeden kripto para piyasalarında çalkantılı seyir devam ediyor.

Bitcoin 62 bin 268 Dolar'dan, Ethereum ise 3 bin 182 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent petrol fiyatları

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor. 

Brent petrolün varil fiyatı da 88,17 Dolar'dan işlem görüyor. 


Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap