SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması!

Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması!

30 Haziran 2022 Perşembe - 13:31




Fitch Ratings'in EMEA Bankacılık Direktörü Ahmet Kılınç, ekonomi yönetimin son dönemde attığı adımların kredi büyümesini yavaşlatmasını beklediklerini söyledi.





Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgesi (EMEA) Bankacılık Direktörü Ahmet Kılınç, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun son aldığı kararların kredi büyüme hızını ve genel olarak ekonomik büyümeyi yavaşlatıcı etkide bulunabileceğini söyledi.

Bloomberg HT televizyonuna konuk olan Kılınç, TL ticari kredilere başlatılan zorunlu karşılık, risk ağırlıklarının değiştirilmesi, tüketici kredilerindeki vade düzenlemesi, yabancı para yükümlülükler için menkul kıymet uygulaması, repodaki iskontolar, konut kredilerine ilişkin düzenleme, TL ticari kredi düzenlemesi gibi adımların ardından TL kredi büyümesinde ve genel ekonomik büyümeden biraz yavaşlama beklenebileceğini söyledi.

Bankacılık sektöründe ana risklerin makro ve finansal taraftaki riskler olduğunu düşündüklerini vurgulayan Kılınç, enflasyona endeksli tahviller ve krediler ile mevduat faizleri arasında artan makasın bankaların kârlarını nominal anlamda olumlu etkilemeye devam etmesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap