SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ekonomide milli seferberlik ilan edildi...

Ekonomide milli seferberlik ilan edildi...

18 Şubat 2017 Cumartesi - 09:05








Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu kararıyla beyaz eşya ve küçük ev aletlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi’nin (ÖTV) yüzde 6’ya çekilmesi ve mobilyada KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi ürünlerin fiyatlarını düşürdü.

Bu indirimler esnaf ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken kur artışları ve zamlardan sonra indirimler fırsata dönüştü. Peki gerçekten öyle miydi? Birkaç esnafla görüştük.

Onlar, indirimlerin durağan giden piyasada hareketliliği sağladığını ve işlerinde yüzde 20 ila yüzde 30 oranında artış gerçekleştiğini ifade ettiler. Bu gelişmeler haliyle esnafımızın yüzünü güldürmeye yetti gibi görünüyor.

Seferberlik bunlarla sınırlı kalmadı elbette...

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” projesi istihdamı arttırmak ve işverenin yükünü azaltmak adına piyasaya damgasını vurdu. İlimizde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Valilik, İŞKUR ve SGK Trabzon İl Müdürlüğünün öncülük ettiği proje ile hedefler oldukça yüksek tutuluyor.


81 ilde start alan bu proje ile 1,5 milyon kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor. Sayın valimizin de üzerinde önemle durduğu proje kapsamında İŞKUR ve SGK İl Müdürlüğü’nün de katkılarıyla birlikte işverenlere gerekli desteğin verilmesiyle önemli ölçüde istihdam sağlanacaktır. İlimiz 2016 yılında yaptığı istihdamla ilk sıralarda yer almıştır.

Trabzon Çalışma ve İş Kurumu verilerinden alınan bilgiye göre, Trabzon’da 2016 yılında İŞKUR kanalıyla 9 bin 400 kişi istihdam edildi.

Trabzon’da toplumsal birlik ve beraberlik içerisinde bu projeyle birlikte istihdam alanında yeni imkanlar sağlayarak her alanda işsizlere iş imkanı kapılarını aralayarak, daha çok istihdam sağlayan daha çok üreten birlikte büyük hedeflere yürüyen toplum olma yolunda hep birlikte seferberliğe katılacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap