SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Döviz ne kadar oldu?

Döviz ne kadar oldu?

14 Mayıs 2018 Pazartesi - 10:34




Dolar ve euro yeni haftaya hızlı bir giriş yaptı. 14 Mayıs 2018 bugüne dolar kuru 4.3519 seviyesinden güne başlarken, euro ise 5,2055 seviyesini aşara





Dolar ve euro fiyatlarında son durum! Türk Lirası; dolar ve euro karşısında zayıf görünümünü sürdürüyor. Cuma günü küresel piyasalardaki iyimserlikle 4.25'in altını test eden ancak, haftayı 4.30'un üzerinde tamamlayan dolar/TL, yeni haftaya 4.35 seviyelerini test ederek başladı. Bu sabah en yüksek 4.3519 seviyesini gören kur, saat 09:30 itibariyle 4.3320 seviyesinde yer aldı. Sabah 5.2055 seviyesini aşarak tarihi zirveye ulaşan euro/TL ise, şu sıra 5.1840 seviyesinde. Euro/Dolar paritesi de 1.1960 seviyelerinde.

Yurtiçi piyasada, küresel piyasalar ve Merkez Bankası'nın olası adımları izlenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ekonomi yönetiminin bugün yatırımcılarla Londra'daki görüşmelerinde verebileceği mesajları takip edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta sonu yaptığı açıklamalarda ise 24 Haziran'dan sonra faizin şeklinin de oranının da çok daha farklı bir şekilde gelişeceğini dile getirdi.

Üst düzey bir bankacı, "Piyasanın 7 Haziran'a hatta belki öncesine ilişkin faiz artışı beklentileri kuvvetleniyor. Ancak bu dönemde siyasilerin açıklamaları ise kuru daha çok baskı altında bırakıyor. Erdoğan'ın açıklamalarında faiz karşıtlığı ön plana çıkıyor ki bu zaten bilinen bir gerçek" dedi ve ekledi: "Ancak Cumhurbaşkanlığı açıklamalarında para politikasında gerekli adımların atılacağı belirtiliyor ki bu vurgu önemli. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında para politikası atıfı en üstte yer bulabiliyorsa bu verilen önemin göstergesi. Ancak orta vadede Erdoğan'ın düşük faiz istekliliğine yönelik açıklamalarından vazgeçme beklemek mantıklı olmayabilir" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap