SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Doğalgazda indirim

Doğalgazda indirim

03 Ağustos 2015 Pazartesi - 14:28




Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile doğalgazdaki yüzde 10 üzerindeki indirime dair anlaşmanın gecikmeden imzalanacağına inandığın





Enerji Bakanı Taner Yıldız, Rusya ile sürdürülen görüşmeler kapsamında daha önce mutabakata varılmasına rağmen, henüz resmen sonuçlandırılmayan doğalgazdaki yüzde 10.25'lik indirime dair imzanın geciktirilmeyeceğine inandığını söyledi. 

Yıldız, Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi'nin hazırladığı Türkiye Enerji Raporu tanıtım toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlarken, "Rusya, İran, Azerbaycan Irak ve farklı ülkelerle yaptığımız müzakerelerde, o müzakerenin çok iyi gittiği dönemler olur, durağan gittiği dönemler olur. Bu bizim için çok sürpriz değil. Türkiye ve Rusya müzakerelerde doğalgazda 10.25'lik indirimi aldığını her iki ülke de beyan ediyor. Bu bilgi yeni bir bilgi değil ama yeni olacak konu bu mutabakat sağladığımız evrakların imzalanması işidir. Biz Rusya'nın bu imza konusunu çok daha geciktirmeyeceğine inanıyoruz" dedi.

İNDİRİM 1 OCAK 2015'DEN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

Reuters'te geçen hafta yer alan haberde, Rusya'nın Ukrayna'yı by pass ederek Avrupa'ya Türkiye üzerinden doğalgaz taşımak için planladığı Türk Akımı hakkındaki görüşmelerin 1 Ocak 2015'ten itibaren geçerli olacak yüzde 10.25'lik doğalgaz indirimi anlaşmasının Rusya tarafından imzalanmaması nedeniyle  dondurulduğu yer almıştı.

"Zannediyorum önümüzdeki süreçte bunun imzalanmasını inşallah gerçekleştirmiş oluruz" diyen Yıldız, "Niçin söylüyorum? 1 Ocak'tan itibaren fiyatların geriye dönük çalışıp bu indirimlerin sağlanması Türkiye'nin bir yıllık önemli bir rakamına karşı geliyor. Yani 1 milyar dolarlık bir rakamdan bahsediyoruz. Bunun geriye dönük çalışması 1 Ocak 2015'ten itibaren yapılacaktır. BOTAŞ'ın nakit akışını etkileyecek bir konudur, pozitif manada. Maliyetlerin bir kısmını karşılayacak bir konudur; o yüzden bunun imzalanması her iki ülkenin de yaptığı müzakere sürecine olumlu manada katkı koyacaktır" dedi.


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap