SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 4.5 milyon EYT'liye emeklilik yolu göründü! Uzman isim açıkladı

4.5 milyon EYT'liye emeklilik yolu göründü! Uzman isim açıkladı

03 Ekim 2022 Pazartesi - 12:20




EYT düzenlemesinde gözler Aralık ayına çevrildi. Emeklilik hayali kuran milyonlarca vatandaş düzenlemenin içeriğini merak ederken, SSK Başuzmanı İsa Karakaş, ''Tüm EYT'lilere emeklilik göründü'' ifadelerini kullandı.





Milyonların gözü kulağı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT çalışmasının tamamlandığını, Aralık ayında kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. 

Çalışmanın içeriği paylaşılmasa da iktidar kanadından gelen açıklamalar önemli ipuçları barındırıyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “4 buçuk milyon emekçimizin tamamının EYT kapsamında o bekledikleri düzenlemeye kavuşmalarını sağlayacağız. 4 buçuk milyon kardeşimizin tamamı EYT çalışması içerisinde olacak” dedi.

SSK Başuzmanı İsa Karakaş, AK Parti'den yapılan umut verici açıklamayı Youtube kanalında değerlendirdi.

"Yeni bir prim ve yaş şartı getirilmeyecek"

"Tüm EYT'lilere emeklilik göründü" diyen Karakaş şunları söyledi:

Daha önce bakanlık yapmış olan iktidar cenahından çok önemli bir açıklamalar yapıldı. Yapılan bu açıklamalara baktığımız zaman EYT'lilerin tamamının EYT yasasından faydalanacağı sonucu ortaya çıkmaktadır. Yapılan açıklamada 4.5 milyon kişinin tamamının EYT kapsamında olduğu söylenmekte. Peki bu ne anlama geliyor? 

4.5 milyon EYT'linin tamamının şu anda hazırlanacak EYT kapmasında olması demek biz EYT'lilerin istediği şartlarla yani yeniden prim şartı yeniden yaş şartı getirilmeksizin, 8 Eylül 1999 öncesi şartlar neyse koşulsuz EYT'nin çıkması anlamına geleceği şeklinde değerlendiriyorum. Çünkü başka bir formül olamaz. Yeni bir yaş yeni bir prim koşulu getirdikleri takdirde zaten EYT'nin çözümü çözüm olmaz, ikinci bir sorunla karşı karşıya kalmış oluruz. Nihayet bunun farkına varılarak EYT'lilerin istediği şekilde dosyanın sonuçlanacağı belirlenmeye başladı.

Yani EYT yasasıyla ilgili 3 ay ya da 5 ay gibi korkulan sürenin konulmayacağı anlamına gelmekte. Başka türlü 4.5 milyon kişinin emekli olması mümkün değil.

EYT yasası neden aralık ayından önce gelmeyecek?

EYT yasasının neden aralık ayında çıkmasıyla ilgili olarak Karakaş, bunun bütçe meselesi olduğunu 2022 bütçesinden ödenek ayrılmadığını belirten Karakaş, "2023 yılında yürürlüğe girmesi ve 2023 yılı bütçesinden aktarılması söz konusu ve dolayısıyla aralık ayından önce gelemeyecek durum bundan ibaret" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son aşamaya geldik

Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT düzenlemesiyle ilgili olarak, "Son aşamasına geldi çalışma. Bize sunulan çalışmada da değerlendirme yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap