SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > 2 BİN TON ALTIN İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

2 BİN TON ALTIN İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

17 Eylül 2017 Pazar - 13:50




Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yastık altında atıl bekleyen ve 2 bin 200 tonu bulduğu tahmin edilen altınların ekonomiye kazand





Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Türkiye'de yastık altındaki altın miktarının en az 2 bin 200 ton olduğunun ve bunun değerinin 300 milyar lirayı bulduğunun tahmin edildiğini söyledi. 

Hazine Müsteşarlığı tarafından yürütülen ve artık ihraç aşamasına gelinen altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikası projesi ile Türkiye'de bugüne kadar atıl bekleyen bu potansiyelin ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığını vurgulayan Şimşek, bu kapsamda ilk ihracın 2-6 Ekim'de yapılacağını bildirdi. 
İhraçların Türkiye genelinde etap etap yapılacağını belirten Şimşek, "İstanbul'dan başlayarak, sırayla tüm illerimizde ihraçlar gerçekleştirerek, bu tahvilleri ve kira sertifikalarını vatandaşlarımıza ulaştıracağız." dedi. 

Şimşek, altınını devlet güvencesi altında değerlendirmek isteyen yatırımcıların bir haftalık süre içinde evlerinde ya da kasalarında sakladıklarını, Hazine tarafından açıklanacak Ziraat Bankası şubelerine teslim edeceğini, teslim sırasında isterlerse verdikleri altın karşılığında altın tahvili almayı talep edebileceğini söyledi. 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap