SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Yeni öğretmenler yemin etti

Yeni öğretmenler yemin etti

24 Kasım 2015 Salı - 16:42




24 Kasım Öğretmenler Günü, Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde(OKSM) yapılan etkinliklerle kutlandı.





Ordu'da 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı... Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan kutlama programı Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen törenle devam etti. Ordu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan programa Vali İrfan Balkanlıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Gümüş, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Baro Başkanı İlhan Kurt, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, daire müdürleri, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Ordu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan kutlama programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, tüm eğitim camiasının 24 Kasım Öğretmenler gününü kutlayarak, ”Geçmişte eğitim ve öğretim maalesef hak ettiği yerde değil, eğitim donanımları ise yeterli durumda değildi. Artık eğitim bütçesi savunma bütçesinin bile çok üzerinde yer alıyor. Çünkü, geleceğimiz sadece ve sadece eğitimle kurtulabilir. Bizim en büyük zenginliğimiz genç nüfusumuz. Bu nüfusu iyi yönetebilir, iyi idare edebilir, iyi donanım sahibi yapabilirsek geleceğe ümitle bakabiliriz” dedi.

“EĞİTİME SEFERBERLİK GİBİ SAHİP ÇIKMALIYIZ”

“Eğitim sadece öğretmenlerin omuzlaması gereken bir yük değil. Eğitim öğretmenler, okul yöneticileri, öğrenciler, veliler ve idareciler ile birlikte topyekun üzerinde durulması gereken, seferberlik havasında sahip çıkılması gereken bir konu” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Gençlerimize cesaret verebilmek, onlara bu evrende bilinen bilgileri değil de yeni bilgileri, yeni bir şeyler çıkaracak güçlerini karşılayabilmek önemli. Bunlar da donanımlı eğitim kurumlarımız, idealist öğretmenlerimiz sayesinde olacak. Her gün taze bir heyecanla okula giden çocuklarını kendi evlatlarından daha fazla seven, onlara sevgiyle yaklaşıp başını okşayan öğretmenler sayesinde olacak. Öğrencilerimize, öğretmenlerimize ne kadar değer verirsek geleceğimizden de o kadar emin olabiliriz. Öğretmenlerimizi 24 Kasımda sadece bir gün değil, sürekli anmak lazım” şeklinde konuştu.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş’ın konuşmasının ardından emekli öğretmenler adına Şehit Doğan Gökbulut İlkokulu Sınıf Öğretmeni İnci Tuna söz alarak, duygularını dile getirdi. Ardından aday öğretmenlerin yemin töreni gerçekleştirildi ve emekliye ayrılan öğretmenlere hizmet şeref belgeleri Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından verildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap