SON DAKİKA



Haber > Eğitim > Öğrenci affı teklifi Meclis'te! Öğrenci affı gelecek mi?

Öğrenci affı teklifi Meclis'te! Öğrenci affı gelecek mi?

22 Ekim 2021 Cuma - 09:44




İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk öğrenci affı hakkında kanun teklifi verdi.





İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk üniversitelerde öğrenci affı hakkında kanun teklifi verdi. Öztürk, “Terör suçundan hüküm giymemek koşuluyla öğrencilerimize bir şans tanıyalım ve 2021-2022 yılı öğretim yılında okullarına devam edebilmeleri için bir düzenleme yapalım ve bunun için acele bir adım atalım. Bu yeterince imkân sunamadığımız gençlerimize bir borcumuzdur” dedi.

İYİ Parti Eğitim Politikaları Başkanı Şenol Sunat ve Denizli Milletvekili Yasin Öztürk öğrenci affı hakkında kanun teklifi verdi.

Sunat ve Öztürk’ün kanun teklifinde, yükseköğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerden, ilişiği kesilenler ve kayıt hakkı olmasına rağmen kayıt yaptırmayanlar için kayıt hakkı verilmesi öngörüldü.

Yükseköğretim kurumuna kayıt yaptırıp işi veya ikametinin başka bir ilde bulunduğunu belgeleyenlerin, üniversiteye giriş yılı itibarıyla geçmek istediği üniversitenin taban puanını sağlamaları halinde ikamet ettikleri ildeki üniversitelerdeki eşdeğer diploma programlarına yatay geçiş yapabilmesi; bu öğrencilerin aynı zamanda açık öğretim ön lisans veya lisans düzeyindeki eşdeğer bölümlere yatay geçiş yapmalarının önü açıldı.

Teklifte imzası bulunan Sunat ve Öztürk, TBMM’de basın toplantısı yaptı.


“YETERİ KADAR MAĞDUR OLDULAR”

İYİ Partili Şenol Sunat tekliflerinin gerekçesini şöyle anlattı:

“Üniversitelerimizde 2019 itibarıyla kaydı silinen öğrenci sayısının 500 bin civarında olduğu söyleniyor. Üniversitelerimizde eğitim alabilme imkânı da her geçen gün zorlaşıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi’nde yapılan değişiklikler, fırsat eşitsizlikleri, yükseköğrenim hakkına erişmeyi zorlaştırıyor. Özellikle 2020 mart ayından sonra uzaktan eğitime geçildiği göz önüne alındığında birçok öğrencinin ailelerinin yanlarına döndükleri için internet ve cihaz erişimi konusunda sıkıntı yaşadıkları, online eğitime adaptasyon süreçleri, salgın nedeniyle yakınlarını kaybetmeleri ve psikolojik sıkıntılar ve sosyoekonomik sıkıntılar sebebiyle yeteri kadar mağdur oldular."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap