SON DAKİKA



Haber > Dünya > Rusya, Blinken ve Biden'a ülkeye girmeyi yasakladı

Rusya, Blinken ve Biden'a ülkeye girmeyi yasakladı

22 Mayıs 2022 Pazar - 12:28




Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a, Rusya'ya giriş yasağı getirildi.





Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş sebebiyle hem Avrupa'nın hem de Rusya'nın karşılıklı olarak uyguladığı yaptırımların ardı arkası kesilmiyor.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan yazılı açıklamaya göre, ABD tarafından sürekli olarak uygulanan Rusya karşıtı yaptırımlara yanıt bağlamında Rusya'ya girişi kalıcı olarak yasaklanan ABD vatandaşlarının bir listesinin yayınlandığı belirtildi.

Blinken ve Biden da listede

Açıklamada, ABD Başkanı Biden ve oğlu Hunter Biden, Dışişleri Bakanı Blinken, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns ile diğer yetkililerin bulunduğu toplam 963 kişinin listeye eklendiği kaydedildi.

 


Rusya, Blinken ve Biden a ülkeye girmeyi yasakladı #1

"Rusya, bir yüzleşme istemiyor"

AA'nın haberine göre ABD'nin, kendisine daha sonra bumerang gibi geri dönen düşmanca eylemlerle meşgul olduğu vurgulanan açıklamada, "Rusya, bir yüzleşme istemiyor ve her zaman saygı duyduğumuz ABD halkını, Rus düşmanlığını kışkırtan ABD makamlarından ve onlara hizmet edenlerden ayırarak dürüst ve karşılıklı saygıya dayalı diyaloga açıktır." ifadesine yer verildi.

  Rusya, Blinken ve Biden a ülkeye girmeyi yasakladı #2

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap