SON DAKİKA



Haber > Dünya > Putin: Dost ülkelerden tarım üreticilerinin taleplerini karşılamaya hazırız

Putin: Dost ülkelerden tarım üreticilerinin taleplerini karşılamaya hazırız

01 Temmuz 2022 Cuma - 15:02




Rusya lideri Putin, "Dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinin gıda maddeleri, mineral gübreler dahil taleplerini karşılamaya hazırız" dedi.





Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Endonezya lideri Joko Widodo'yla Moskova'da görüşmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Putin, "Rusya'nın dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinin gübre talebini tam olarak karşılamaya hazır olduğunu" söyledi.

Rusya'nın resmi haber ajansı TASS'a göre, Putin "Şu an için tüm dünyayı, tüm ülkeleri ilgilendiren konuları görüştük. Yani gıda maddeleri, mineral gübreler de dahil olmak üzere diğer tarım ürünlerinin küresel pazarlara tedarikini kastediyorum. Endonezya ve diğer dost ülkelerden gelen tarım üreticilerinin azot, fosfat, potas gübreleri ve üretimleri için hammadde taleplerini tam olarak karşılamaya hazırız" açıklaması yaptı.

Rusya Devlet Başkanı, konuşmasında "Gıda maddeleri, gübreler, enerji kaynakları ve diğer kritik malların tedariğine ilişkin sözleşme taahhütlerimizi iyi niyetle yerine getirmeye kesinlikle devam etmek niyetindeyiz" dedi. Putin, yaptırımlarla kesintiye uğrayan tedarik zincirlerini restore etmenin tam da bu nedenle kritik olduğunu da sözlerine ekledi.

'YAPTIRIMLAR ENTEGRASYON SÜREÇLERİNİ HIZLANDIRMAYA İTİYOR'

Sputnik'in haberine göre, Rusya lideri Putin, Belarus'un Grodno kentinde düzenlenen 9. Rusya ve Belarus Bölgeler Forumu'nun katılımcılarına da video konferans yöntemiyle seslendi. Putin, "Sözde 'kolektif Batı' tarafından uygulanan eşsiz siyasi ve yaptırım baskısı, bizi entegrasyon süreçlerini hızlandırmaya itiyor" dedi.


Moskova ve Minsk'in küresel pazarlara gübre ile gıda ürünleri tedarikinde işbirliğini geliştireceğini belirten Putin, "Yakın zamanda Aleksandr Lukaşenko ile St.Petersburg'da yaptığımız görüşmede, bu konuyu etraflıca ele aldık ve Belarus ürünlerinin dış pazarlara ihracatı için Baltık'taki Rus limanının aktarma imkanlarını kullanmayı kararlaştırdık" diye konuştu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap