SON DAKİKA



Haber > Dünya > İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

İngiltere'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

23 Haziran 2022 Perşembe - 14:56




İngiltere Rusya'ya yönelik yeni ticari yaptırımları duyurdu. Sözkonusu yaptırımlar, Rusya'ya çeşitli mal ve teknolojilerin ihracatının yanı sıra jet yakıtı ve bazı banknotların ihracatına ilişkin yeni ticari kararları içeriyor.





Uluslararası Ticaret Bakanlığının internet sitesinde ihracatçılara yapılan duyuruda, Rusya'ya bir dizi mal ve teknolojinin ihracatı, jet yakıtı, yakıt katkı maddeleri ile sterlin veya Avrupa Birliği (AB) cinsinden banknotların ihracatına ilişkin yasaklara yer verildi.

Demir-çelik ithalatına ilişkin teknik yardım, finansal hizmetler, fonlar ve aracılık hizmetlerinin sağlanmasıyla ilgili yeni yasakların da bulunduğu belirtildi.

Yasaklardan bazılarının Rusya ve Ukrayna hükümetinin kontrolü dışındaki bölgelerle ilgili olduğu kaydedildi.

Putin: Yaptırımlara rağmen Rus finans sistemini korumayı başardık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün, BRICS İş Forumu'nda çevrimiçi konuşma yapmıştı. Putin, yaptırımlara rağmen ülkesinin ekonomisini korumayı başardıklarını ifade ederek, Rus finans sistemini korumayı, vatandaşlara sosyal destek sunarak sanayi alanındaki duruma istikrar kazandırmaya başlamayı başardıklarını belirtmişti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap