SON DAKİKA



Haber > Dünya > ABD savaş gemilerini gönderdi

ABD savaş gemilerini gönderdi

28 Nisan 2015 Salı - 19:01




El Arabiya'da yer alan bir haberde, İran'ın Amerikan yük gemisine el koyduğu öne sürüldü.





Haberde, 34 mürettebatı bulunan yük gemisinin İran'ın güney sahilinde bulunan Bender Abbaz limanına götürüldüğü kaydedildi.Pentagon sözcüsü Steve Warren, İran güçlerinin ABD gemisine değil, Marshall Adaları bandıralı MV Maersk Tigris'e çıktığını söyledi. Warren, olay sırasında Hürmüz Boğazı'ndan geçen gemideki mürettebat arasında ABD vatandaşı olmadığını belirtti.

SAVAŞ GEMİLERİ BÖLGEYE GÖNDERİLDİ

Warren, Maersk Tigris gemisinden gelen yardım çağrısı üzerine Amerikan destroyeri USS Farragut ve bir uçağın gözlem için bölgeye gönderildiğini açıkladı.Daha önce Reuters'a konuşan bir ABD'li yetkili de şu ana kadar herhangi bir Amerikan gemisinin bir İran limanına yönlendirildiğine dair bilgi sahibi olunmadığını söylemişti. Ajans, ortaya atılan iddiaların ardından ABD'nin Bahreyn'deki 5'inci Filosu'ndan da yorum yapılmadığına dikkat çekmişti.Pasifik Okyanusu'ndaki Marshall Adaları, bir dönem ABD tarafından yönetiliyordu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap