SON DAKİKA



Haber > Dünya > 5 bin askerle dev çete operasyonu

5 bin askerle dev çete operasyonu

26 Mart 2024 Salı - 10:17




El Salvador'da iki kişinin öldürülmesinin ardından 5 bin askerle çete operasyonu düzenlendi






El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, sosyal medya platformu X'ten dün yaptığı açıklamada, ülkenin kuzeyinde iki kişinin silahlı saldırıda öldürüldüğünü ve sorumluların yakalanması için geniş çaplı operasyon emri verdiğini duyurdu.

Operasyona 5 bin asker ve bin polisin katıldığını belirten Bukele, "Cinayetleri işleyenler yakalandı. Çetelerden geriye çok az kişi kaldı ve onları da yok edene kadar durmayacağız" ifadesini kullandı.
Bukele, operasyondan dönen asker ve polislerin görüntülerini de paylaştı.

Filistin kökenli El Salvador Devlet Başkanı, bugün attığı tweet'te de bölgenin "birkaç hafta içinde bütün Batı Yarımküre'deki en güvenli ülkenin en güvenli yeri olacağını" söyledi.

El Salvador'da çete olaylarında gözlenen artış sebebiyle Mart 2022'de olağanüstü hal ilan edilmesinin ardından bugüne kadar çete üyesi olduğundan şüphelenilen 76 bin kişi tutuklandı.
Yargılanmalar sonucunda 7 bin kişi serbest bırakıldı.

Dünyada en yüksek cinayet oranına sahip ülkelerin başında gelen El Salvador, çetelerin ülkedeki gücü nedeniyle ciddi güvenlik sorunu yaşıyor.

*Haberin görseli AP tarafından servis edilmiştir. Arşivdendir.




 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap