SON DAKİKA



Haber > Aut'a Çıkanlar > Forsalar

Forsalar

30 Ocak 2018 Salı - 07:37








"Arı kovanına çomak sokmak", deyimini Fenerbahçe maçında Trabzonspor'un hayata geçirmesini isterdik. Yani Fenerbahçe'yi psikolojik bir savaşla yenebilirdik. Ama Çalımbay'ın Sosa ve Rodallega inadı bir türlü kırılmadı. Kırılmayınca Trabzonspor'un arzuladığı oyun ve galibiyet gelmedi. Halbuki rakip Fenerbahçe tam Trabzonspor'un dişine göreydi.

Konya maçında Sosa'nın takımına yaptığı katkı bir yana, haftalardır formsuz olan ve son raddeye gelmiş pille çalışan Yusuf Yazıcı tartıya çıkarıldığında Sosa'nın ağırlıkta olduğu gerçeği ortada iken Fenerbahçe maçında Çalımbay'ın Yusuf'u sahaya sürmesi tercih meselesidir; ama bilinmeli ki yanlış tercihtir.

Sosa'nın kumaşı, futbol kariyeri Yusuf'a amiyane tabirle nal toplatır. Beşiktaş'ta iken tüm kulüplerin hayranlık beslediği bir futbolcunun kulübeye hapsedilip köreltimesi belki de Trabzon'da olabilecek bir garabettir.

Elinizde Sosa gibi bir koz varken ve mutlak galibiyete ihtiyaç duyduğunuz bir maça çıkıyorken bile bile lades demek de 'bildiğim tek şey, hiçbir şey bilmediğimdir' anlamına gelir.

Ana yoldan gitmek varken, tali yola sapıp aracınızı pert etmeye benzer bu durum.


Bu, Ersun Yanal'dan bu yana süregelen bir alışkanlık. Örneğin Rodallega... Akhisar takımında iken rakip savunmaları hallaç pamuğu gibi dağıtan bir futbolcunun Trabzon'a geldiğinde akamete uğramasının hem sosyal hem de psikolojik nedenleri vardır elbette. Trabzon'a mı alışamadı Rodallega? Manisa ile Trabzon'u kıyasladığınızda tabii ki Trabzon, sosyal ve kültürel yönü ağır basan bir şehir. Kaldı ki Rodallega, şehirden yana hiçbir sıkıntısı olmadığını sık sık dile getiriyor.

Ya psikolojik yönden ele alırsak... Rodallega Burak Yılmaz ve Dame N'doye baskısından kurtulamamış olabilir. Bu sorunu çözecek merci de teknik heyettir. Burada N'doye'un futbol yönünden Rodallega'dan daha vasıflı olduğunu söylemek doğru olmaz. Eeeee sorun ne peki? Sorun duygusal. Çalımbay'ın duygusallığı...

Rıza hoca, başkan Muharrem Usta'nın '50. yılda şampiyonluk' vaadine kendini inandıramamış olacak ki, elindeki tüm kozları kaybetmeye başladı. Nitekim, özellikle keskin virajlarda sahaya sürdüğü kadrolar ve alınan sonuçlar bu düşüncenin ürünü gibi.

Bugün Sosa, Rodallega, Onazi, Castillo kulübe cezası alan ve refüze edilen forsalar... Yarın hangi futbolcunun kesik yiyeceğini ve kürek mahkumu olacağını kestirmek güç değil. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap